Lavkarbo Sarah Bernard, deilig småkake!
Lavkarbo Sarah Bernard er en småkake som er laget av marsipankjeks, sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Disse er knallgod og skikkelig mektig. Småkakene smaker nydelig hele året men er også en kake som mange forbinder med julen.
Vær obs på at småkakene må lages en dag før de skal serveres, fordi sjokoladekremen bør få stivne i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten.
Vår lavkarbo Sarah Bernard oppskrift smaker akkurat som en kake proppfull av sukker. Men denne oppskriften inneholder ikke et eneste sukkerkort og du kan derfor spise denne kaken med minimal påvirkning av blodsukkeret.
Vi har brukt hjemmelaget marsipan som bunn i disse kakene. Du finner vår marsipanoppskrift her.
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til lavkarbo islandskake og lavkarbo dobbel suksessterte.
Oppskriften er glutenfri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SARAH BERNARD
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Bunn
- 250 gram hjemmelaget marsipan
- Evt. kjøpt marsipan uten sukker
Sjokoladekrem
- 3 dl kremfløte
- 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates
- 1 klype tørket chiliflak knust i morter, kan utelates
- 150 gram sukkerfri sjokolade
Sjokoladetrekk
- 100 gram sukkerfri sjokolade
- 1 ts kokosfett
- Flaksalt
- Evt. pistasjnøtter hakket
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Lag sukkerfri marsipan etter oppskrift.
- Rull en pølse av marsipanen og del den i 12 like store biter. Rull hver bit og trykk de rund og litt flate i hendene. Legg de på et bakebrett med bakepapir. Stekes på midterste rille i ovnen i 12 minutter. De skal ikke bli brun. Avkjøles på rist.
Sjokoladekrem
- Varm fløte, frysetørret kaffepulver og chiliflak i en panne. Varmes til kokepunktet.
- Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade. Rør helt til all sjokoladen er smeltet.
- Settes i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten. Piskes til krem etter at den har stivnet i kjøleskap. Hell i en sprøytepose med rund sprøytetupp, dersom du vil ha en rund form.
Sjokoladetrekk
- Smelt sjokolade i vannbad og tilsett kokosfett.
Sett sammen Sarah Bernard
- Legg mandelbunnene på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten.
- Sprøyt sjokoladekrem på hver bunn ved hjelp av en sprøytepose.
- Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen under kremen og dypp den forsiktig i skålen med sjokolade. Det blir mindre svinn med det siste metoden.
- Dryss over litt flaksalt og gjerne hakket pistasjnøtter, før sjokoladen stivner.
- Avkjøl kakene til sjokoladetrekket er stivnet.