Lavkarbo Sarah Bernard

Lavkarbo Sarah Bernard, deilig småkake!

Lavkarbo Sarah Bernard er en småkake som er laget av marsipankjeks, sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Disse er knallgod og skikkelig mektig. Småkakene smaker nydelig hele året men er også en kake som mange forbinder med julen.

Vær obs på at oppskriften må lages en dag før de skal serveres, fordi sjokoladekremen bør få stivne i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten.

Vår lavkarbo Sarah Bernard oppskrift smaker akkurat som en kake proppfull av sukker. Men denne oppskriften inneholder ikke et eneste sukkerkort og du kan derfor spise denne kaken med minimal påvirkning av blodsukkeret.

Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til lavkarbo islandskake og lavkarbo  dobbel suksessterte.

Oppskriften er glutenfri. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Sukkerfri sarah bernard

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SARAH BERNARD

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 6 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir 12 kaker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 247kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 8g | Fett: 20g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

  • 250 gram hjemmelaget lavkarbo marsipan oppskrift under kommentar
  • Evt. kjøpt marsipan uten sukker

Sjokoladekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates
  • 1 klype tørket chiliflak knust i morter, kan utelates
  • 150 gram sukkerfri sjokolade

Sjokoladetrekk

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Lag sukkerfri marsipan etter oppskrift.
  • Rull en pølse av marsipanen og del den i 12 like store biter. Rull hver bit og trykk de rund og litt flate i hendene. Legg de på et bakebrett med bakepapir. Stekes på midterste rille i ovnen i 12 minutter. De skal ikke bli brun. Avkjøles på rist.

Sjokoladekrem

  • Varm fløte, frysetørret kaffepulver og chiliflak i en panne. Varmes til kokepunktet.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade. Rør helt til all sjokoladen er smeltet.
  • Settes i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten. Piskes til krem etter at den har stivnet i kjøleskap. Hell i en sprøytepose med rund sprøytetupp, dersom du vil ha en rund form.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade i vannbad og tilsett kokosfett.

Sett sammen Sarah Bernard

  • Legg mandelbunnene på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten.
  • Sprøyt sjokoladekrem på hver bunn ved hjelp av en sprøytepose.
  • Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen under kremen og dypp den forsiktig i skålen med sjokolade. Det blir mindre svinn med det siste metoden.
  • Dryss over litt flaksalt og gjerne hakket pistasjnøtter, før sjokoladen stivner.
  • Avkjøl kakene til sjokoladetrekket er stivnet.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search