Lavkarbo Sarah Bernard

Lavkarbo Sarah Bernard, uten tilsatt sukker

Lavkarbo Sarah Bernard er en småkake som er laget av marsipankjeks, sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Disse er knallgod og skikkelig mektig. Småkakene smaker nydelig hele året men er også en kake som mange forbinder med julen.

Vær obs på at Sarah Bernard må lages en dag før de skal spises, fordi sjokoladekremen bør få stivne i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten.

Vår lavkarbo Sarah Bernard oppskrift smaker akkurat som en kake proppfull av sukker. Men denne oppskriften inneholder ikke et eneste sukkerkort og du kan derfor spise denne kaken med minimal påvirkning av blodsukkeret.

Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til lavkarbo islandskake og lavkarbo  dobbel suksessterte.

Lavkarbo Sarah Bernard er glutenfri. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo Sarah Bernard

omhelse.no

 • Kake: 1
 • Tid: 6 timer
 • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
Ingredienser sjokoladekrem
 • 3 dl kremfløte
 • 1/4 ts frysetørret kaffepulver (kan utelates)
 • ett par tørkede chilikorn knust i morter (kan utelates)
 • 150 gram sukkerfri sjokolade
Ingredienser sjokoladetrekk
 • 100 gram sukkerfri sjokolade
 • 1 ts kokosfett
 • flak salt
 • evt. hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte 

Bunn: Sett ovnen på over og undervarme på 175 grader. Lag sukkerfri marsipan etter oppskrift. Rull en pølse av marsipanen og del den i 12 like store biter. Rull hver bit og trykk de rund og litt flate i hendene. Legg de på et bakebrett med bakepapir. Stekes på midterste rille i ovnen i 13 minutter. Tas ut av ovnen når de er litt myke og gylden. Avkjøles på rist.

Sjokoladekrem: Varm fløte, frysetørret kaffepulver og chiliflak i en panne. Varmes til kokepunktet. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade. Rør helt til all sjokoladen er smeltet. Settes i kjøleskap i minimum fire timer og helst over natten. Piskes til krem etter at den har stivnet mer i kjøleskap. Hell i en sprøytepose med rund sprøytetupp, derom du vil ha en rund form.

Sjokoladetrekk: Smelt sjokolade i vannbad og tilsett kokosfett. Ikke la det komme vann fra vannbadet ned i sjokolade, da vil sjokoladen skille seg.

Sett sammen Sarah Bernard: Legg mandelbunnene på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten. Sprøyt sjokoladekrem på hver bunn ved hjelp av en sprøytepose. Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen under kaken og dypp den forsiktig i skålen med sjokolade. Dryss over litt flaksalt og gjerne hakkede pistasjnøtter, før sjokoladen stivner. Avkjøl kakene til sjokoladetrekket er stivnet. Serverer lavkarbo Sarah Bernard til alle som liker søtsaker.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search