Go Back
+ servings
Lavkarbo gule bomber

LAVKARBO GULE BOMBER

4.80 fra 5 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 3 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 30 bomber).

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 159kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 4g | Fett: 14g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kjeks

  • 5 eggehviter
  • 85 gram finesse bakesukker evt. annen søtning
  • 400 gram malte mandler evt. mandelmel

Gul krem

FREMGANGSMÅTE

Kjeks

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
  • Tilsett søtning og pisk videre til dette er godt blandet inn.
  • Kvern mandler i mandelkvern eller i en foodprosessor. Vend dette forsiktig inn i massen.
  • Dekk to bakebrett med bakepapir. Form kjekt med hendene eller med skjeer og legg de på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter. De skal bli gylden på toppen. De er litt myke når de kommer ut fra ovnen, men vil stivne når de avkjøles. Avkjøl kjeksene helt før du fyller de med gul krem.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varm sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret har smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Kremen vil tykne når den blir kald.
  • Fyll den gule kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en ny kjeks.
  • Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og sirkle over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de serveres.

Video

Kommentar

Lavkarbo gule bomber oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses og tiner på kort tid i romtemperatur.