Go Back
+ servings
Lavkarbo moussaka

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MOUSSAKA

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 50 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 468kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 34g | Fett: 32g
Allergener
Melk
Selleri
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram hokkaidogresskar (evt. sellerirot)
  • 3 ss creme fraiche
  • 25 gram meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 3 champignon i skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram kjøttdeig
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 175 gram ost revet

FREMGANGSMÅTE

Hokkaidogresskarpuré evt. sellerirotpuré

  • Del hokkaidogresskaret i to og fjern frøene. Kutt gresskaret i biter. Behold skallet på. Legg bitene i en kjele og fyll på med vann slik at vannet dekker gresskarbitene. Strø over salt. Gjør evt. det samme med selleriroten, men fjern skallet.
  • Kokes møre. Dette tar ca. 20 minutter. Hell av kokevannet. Sellerirot kokes mør på ca. 10 minutter.
  • Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.

Kjøttsaus

  • Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og surr dette til løken blir blank.
  • Tilsett skivet champignon og hvitløk og stek dette til champignonen faller sammen.
  • Tilsett tomatpuré og bland godt før du heller over kjøttdeigen. Stek dette til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  • Hell hakkede tomater, soyasaus, fond og rødvinseddik over kjøttdeigblandingen.
  • Bland inn paprikapulver, kajennepepper, kanel, sukrin gold, salt og pepper. La kjøttsausen putre i fem minutter.

Moussaka

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre hokkaidopuréen eller sellerirotpuréen over kjøttsausen. Strø ost på toppen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter.
  • La moussaka få hvile i 10 minutter før du forsyner deg.