Go Back
+ servings
Lavkarbo Ritz kjeks

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RITZ KJEKS / SALTE KJEKS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 30 kjeks)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 28kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 2g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 60 gram meierismør
  • 45 gram havrefiber
  • 50 gram fettredusert sesam-mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 ts sukrin gold
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss kremfløte

Topping

  • Pisket egg (ønsker du oppskrift uten egg, smører du kjeksene med smør før de stekes, istedenfor egg)
  • Smeltet smør
  • Flaksalt

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland romtemperert smør med de øvrige ingrediensene, unntagen ingrediensene til toppingen. Blandes til en jevn deig.
  • Deigen kan føles litt smuldrete når du jobber med den. Det er sånn deigen skal være.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Lag en lang pølse av deigen og skjær av skiver med deig, slik at du kan lage kjeks på størrelse med ordinær Ritz kjeks. Bruk hendene og form kjeksene runde og flate. Du kan bruke en liten rund pepperkakeform, dersom du ønsker helt runde kanter. Kjeksene som er avbildet i denne oppskriften er laget for hånd, uten pepperkakeform.
  • Legg kjeksene på bakebrettet og pensle de med egg. Stikk en gaffel i kjesene, dersom du ønsker Ritz kjeks designet på kjeksene. Settes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter.
  • Smelt en ss smør, som du har klart til kjeksen kommer ut av ovnen.
  • Med en gang de er tatt ut av ovnen skal de pensles med et tynt lag smeltet smør før du strør over litt flaksalt på hver kjeks. Avkjøles på brettet og oppbevares i en lukket boks i romtemperatur.

Kommentar

Lavkarbo Ritz kjeks smaker nydelig sammen med din favorittost.