Lavkarbo Ritz kjeks

Lavkarbo Ritz kjeks / salte kjeks

Lavkarbo Ritz kjeks er veldig enkelt å lage. Kjeksene er ferdig laget på bare 20 minutter.

Lavkarbo Ritz kjeks smaker nydelig til din favorittost. Ønsker du å prøve en annen lavkarbo kjeks oppskrift har vi også oppskrift til salte kjeks.

Skal du lage ostefat servert til lavkarbo kjeks anbefales begge oppskriftene, da de har ulik smak og utfyller hverandre. Begge oppskriftene er glutenfri. Ritz kjeks er også nøttefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo Ritz kjeks
Lavkarbo Ritz kjeks med smøreost!

Oppskrift til lavkarbo Ritz kjeks / salte kjeks

omhelse.no

  • Stk: 25-35
  • Tid: 25 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 60 gram meierismør
  • 45 gram havrefiber
  • 50 gram fettredusert sesam-mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss kremfløte
  • Til topping: Pisket egg, smeltet smør og flaksalt (ønsker du oppskrift uten egg, smører du kjeksene med smør før de stekes, istedenfor egg)
Fremgangsmåte 
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Bland romtemperert smør med de øvrige ingrediensene, unntagen ingrediensene til toppingen. Blandes til en jevn deig.
  3. Deigen kan føles litt smuldrete når du jobber med den. Det er sånn deigen skal være.
  4. Dekk et bakebrett med bakepapir.
  5. Lag en lang pølse av deigen og skjær av skiver med deig, slik at du kan lage kjeks på størrelse med ordinær Ritz kjeks. Bruk hendene og form kjeksene runde og flate. Du kan bruke en liten rund pepperkakeform, dersom du ønsker helt runde kanter. Kjeksene som er avbildet i denne oppskriften er laget for hånd, uten pepperkakeform.
  6. Legg kjeksene på bakebrettet og pensle de med egg. Stikk en gaffel i kjesene, dersom du ønsker Ritz kjeks designet på kjeksene. Settes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter.
  7. Smelt en ss smør, som du har klart til kjeksen kommer ut av ovnen.
  8. Med en gang de er tatt ut av ovnen skal de pensles med et tynt lag smeltet smør før du strør over litt flaksalt på hver kjeks. Avkjøles på brettet og oppbevares i en lukket boks i romtemperatur.
  9. Lavkarbo Ritz kjeks smaker nydelig sammen med din favorittost.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Anne-Grethe Amundsen
    Svar

    Hei,
    Så masse fine oppskrifter her inne!!!!!
    bakte Ritz kjeksene i dag. Mine ble ikke sprø – men det er kanskje ikke meningen?
    Absolutt veldig gode

    Anne-Grethe

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, så kjekt at du likte smaken. Da vi laget denne oppskriften ble kjeksene sprø utenpå og litt mykere inni. Det kan være kjeksene dine hadde trengt litt lengre tid i ovnen. Dersom du prøver igjen kan du gjerne steke de litt lengre, så tror jeg de vil bli sprøere.

      Stina.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search