Mal nøttene med nøttekvern eller foodprosessor til nøttemel.
Stivpisk eggehvite sammen med finesse bakesukker og sukrinsirup gold. Vær nøye med å ikke få eggeplomme med i skålen.
Vend forsiktig nøttemelet og bakepulver inn i den stivpiskede eggehviten.
Dekk en 30x40 cm langpanne med bakepapir og hell massen i formen.
Stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Ikke la bunnen bli for mørk, da blir den tørr. Når den tas ut av ovnen kjennes bunnen myk ut men den vil bli fast når den blir kald.
Avkjøl bunnen i formen.
Gul krem
Varm eggeplommene, kremfløte og finesse bakesukker i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at den gule kremen tykner. Dette tar ca. 20-25 minutter.
Tilsett meierismør og vanilje. Rør frem til alt smøret har smeltet.
Avkjøl kremen i kjøleskap i en times tid, slik at den tykner tilstrekkelig til at den kan smøres på kaken. Det gjør ikke noe om kremen er litt flytende, da den vil stivne på kaken når den står i kjøleskap.
Smør kremen på avkjølt kakebunn.
Sjokoladeganache
Bland kremfløte og sukrinsirup gold i en kjele og varm opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett hakket sjokolade. Rør helt til all sjokoladen har smeltet.
Avkjøl sjokoladesausen i kjøleskap slik at den blir fastere og kan smøres på kaken.
Dersom du ønsker mønster på toppen av sjokoladeganachen kan du lage dette med en bakenål. Vent til etter ca. en times tid, når sjokoladen har stivnet litt før du lager mønster. Strø eventuelt over litt hakket sjokolade.
Kaken er klar til servering etter ca. tre timer i kjøleskapet.