Go Back
+ servings
Lavkarbo Sarah Bernard langpanne

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SARAH BERNARD I LANGPANNE

4 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir ca. 20 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 340kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 7g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Langpanne: 30 x 40 cm

INGREDIENSER

Bunn

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 1.5 dl kremfløte
  • 50 gram finesse bakesukker
  • 5 dråper vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
  • 200 gram meierismør

Sjokoladeganeche

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over og undervarme på 175 grader.
  • Stivpisk eggehvite sammen med finesse bakesukker. Vær nøye med å ikke få eggeplomme i eggehviten, ellers blir ikke eggehviten stiv.
  • Mal mandler og hasselnøtter med nøttekvern eller food processor og bland dette med Sukrin sirup gold, bakepulver og salt.
  • Vend forsiktig nøtteblandingen inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk en langpanne, str. 30 x 40, med bakepapir og hell over nøtteblandingen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Bunnen avkjøles helt før du heller gul krem over kaken.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, kremfløte og finesse bakesukker i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at den gule kremen tykner, ca. 15-20 minutter.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og sett kjelen i vasken som du har fylt med litt kaldt vann. Tilsett vaniljedråper og romtemperert meierismør. Rør helt til alt smøret er smeltet.
  • Hell den gule kremen over kaken og bre den godt utover hele kaken. Kremen vil være litt flytende på dette tidspunktet, men stivner på kaken i kjøleskapet. Sett kaken i kjøleskap slik at kremen får stivne litt før du heller over sjokoladeganache. Dette tar ca. 1 time.

Sjokoladeganache

  • Varm kremfløte og sukrin sirup gold i en kjele, opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade, kanel og salt. Rør helt til all sjokoladen er smeltet.
  • Sett kjelen med sjokoladeganache i vasken som er fylt med litt kaldt vann, slik at den kjølner raskere. Når røren er romtemperert heller du den over den gule kremen på kaken.
  • Dersom du ønsker mønster på toppen av sjokoladeganachen kan du enkelt lage dette med bakenål. Vent til etter ca. en times tid, når sjokoladeganachen er stivnet litt og dra nålen gjennom sjokoladen slik at du får det mønsteret du ønsker.
  • Kaken er klar til servering etter ca. tre timer i kjøleskapet.