Lavkarbo Sarah Bernard med gul krem i langpanne





Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Våre kaker med gul krem er blitt veldig populære, og samtlige er blant de mest leste av våre oppskrifter. Vi har derfor laget denne juleklassikeren, «Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache».

Noen av våre andre superpopulære lavkarbo oppskrifter med gul krem inkluderer Islandskake, Dobbel suksessterte, Sjokoladekakebombe og Gule bomber.

Sarah Bernard i langpanne ble en stor favoritt hos oss. Det er utrolig at man kan få en så saftig og god nøttebunn uten bruk av sukker, da sukker ofte spiller en viktig rolle for å få frem disse egenskapene. I denne bunnen har vi kombinert Finesse bakesukker med Sukrinsirup gold, noe som medvirket til er saftig resultatet.

Du kan bruke den kombinasjonen av nøtter som du foretrekker. Prøv for eksempel denne kaken med 50/50 mandler og salte peanøtter.

For å være sikker på at bunnen blir myk og saftig er det viktig at du ikke oversteker bunnen. Den tas derfor ut av ovnen når den så vidt har fått farge. Bunnen kjennes myk ut når den kommer ut av ovnen, men den blir fast når den avkjøles.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Sarah Bernard langpanne
Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache!
Lavkarbo Sarah Bernard langpanne

Lavkarbo Sarah Bernard med gul krem i langpanne

4,45 fra 9 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 4 timer
Antall: 1 kake (1 kake gir ca. 20 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 340kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 7g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Utstyr

  • Langpanne: 30 x 40 cm

Ingredienser

Bunn

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 g Finesse bakesukker
  • 200 g meierismør
  • 5 dråper vaniljeessens evt. vaniljepulver

Sjokoladeganache

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Mal nøttene med nøttekvern eller foodprosessor til nøttemel.
  • Stivpisk eggehvite sammen med finesse bakesukker og sukrinsirup gold. Vær nøye med å ikke få eggeplomme med i skålen.
  • Vend forsiktig nøttemelet og bakepulver inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk en 30x40 cm langpanne med bakepapir og hell massen i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Ikke la bunnen bli for mørk, da blir den tørr. Når den tas ut av ovnen kjennes bunnen myk ut men den vil bli fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm eggeplommene, kremfløte og finesse bakesukker i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at den gule kremen tykner. Dette tar ca. 20-25 minutter.
  • Tilsett meierismør og vanilje. Rør frem til alt smøret har smeltet.
  • Avkjøl kremen i kjøleskap i en times tid, slik at den tykner tilstrekkelig til at den kan smøres på kaken. Det gjør ikke noe om kremen er litt flytende, da den vil stivne på kaken når den står i kjøleskap.
  • Smør kremen på avkjølt kakebunn.

Sjokoladeganache

  • Bland kremfløte og sukrinsirup gold i en kjele og varm opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett hakket sjokolade. Rør helt til all sjokoladen har smeltet.
  • Avkjøl sjokoladesausen i kjøleskap slik at den blir fastere og kan smøres på kaken.
  • Dersom du ønsker mønster på toppen av sjokoladeganachen kan du lage dette med en bakenål. Vent til etter ca. en times tid, når sjokoladen har stivnet litt før du lager mønster. Strø eventuelt over litt hakket sjokolade.
  • Kaken er klar til servering etter ca. tre timer i kjøleskapet.

Viser 10 kommentarer
  • Kari Anne
    Svar

    Har du brukt vanlig langpanne. Min ble så tynn. Både bunn, fyll og sjokolade ble veldig tynne lag.

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, det står i oppskriften hvilke størrelse jeg har brukt på langpannen:) Jeg har brukt en langpanne som er 30×40, den er en god del mindre enn en stor langpanne.

  • Anonym
    Svar

    Kan en bruke sukrin sirup maple istedenforsukrin sirup gold?

  • Jannicke
    Svar

    Kan denne fryses?

  • Fatma
    Svar

    Står 1ss bake pulver ? Er det riktig ?

    • omhelse.no
      Svar

      Ja det er riktig. Men du kan også lage den med mindre bakepulver eller uten. Da blir bunnen mer kompakt.

  • Stine
    Svar

    Jeg har ikke finesse eller tagatesse sukker, hva kan jeg erstatte finesse med?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Stine. Det kan bli litt tørrere og annerledes resultat om du ikke bruker Finesse eller Tagatesse. Du kan lese om forskjellige søtstoffer i denne søtstoffguiden:

      https://omhelse.no/sotstoffer/

4,45 from 9 votes (9 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search