Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne

Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne

Denne oppskriften inneholder produktreklame for Finesse bakesukker og Sukrin sirup gold, produsert av Funksjonell mat.

Våre kaker med gul krem er blitt veldig populære, og samtlige er blant de mest leste av våre oppskrifter. Vi har derfor laget denne juleklassikeren, «Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache».

Noen av våre andre superpopulære lavkarbo oppskrifter med gul krem inkluderer Islandskake, Dobbel suksessterte, Sjokoladekakebombe og Gule bomber.

Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne ble rett og slett helt utrolig smaksrik, og så saftig at tennene løper i vann bare vi tenker på denne. Det er utrolig at man kan få en så saftig og god nøttebunn uten bruk av sukker, da sukker ofte spiller en veldig viktig rolle for å få frem disse egenskapene. I denne bunnen har vi kombinert Finesse bakesukker med Sukrin sirup gold, noe som medvirket til dette skikkelig saftige resultatet.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Sarah Bernard langpanne
Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache!

Oppskrift til Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne

omhelse.no

  • Langpanne: 30 x 40 cm
  • Tid: 4 timer
  • Nivå: Medium
Ingredienser bunn
  • 200 gram mandler
  • 200 gram hasselnøtt
  • 6 eggehviter
  • 50 gram Finesse bakesukker
  • 85 gram Sukrin sirup gold
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
Ingredienser gul krem
  • 6 eggeplommer
  • 1.5 dl kremfløte
  • 50 gram Finesse bakesukker
  • Ca. 6 dråper vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
  • 200 gram meierismør
Ingredienser sjokoladeganache
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss Sukrin sirup gold
  • 160 gram sukkerfri sjokolade
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
Fremgangsmåte 
  1. Bunn: Sett ovnen på over og undervarme på 175 grader.
  2. Stivpisk eggehvite sammen med finesse bakesukker. Vær nøye med å ikke få eggeplomme i eggehviten, ellers blir ikke eggehviten stiv.
  3. Mal mandler og hasselnøtter med nøttekvern eller food processor og bland dette med Sukrin sirup gold, bakepulver og salt.
  4. Vend forsiktig nøtteblandingen inn i den stivpiskede eggehviten.
  5. Dekk en langpanne, str. 30 x 40, med bakepapir og hell over nøtteblandingen.
  6. Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Bunnen avkjøles helt før du heller gul krem over kaken.
  7. Gul krem: Varm eggeplommer, kremfløte og finesse bakesukker i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at den gule kremen tykner, ca. 15-20 minutter.
  8. Ta kjelen vekk fra varmen og sett kjelen i vasken som du har fylt med litt kaldt vann. Tilsett vaniljedråper og romtemperert meierismør. Rør helt til alt smøret er smeltet.
  9. Hell den gule kremen over kaken og bre den godt utover hele kaken. Kremen vil være litt flytende på dette tidspunktet, men stivner på kaken i kjøleskapet. Sett kaken i kjøleskap slik at kremen får stivne litt før du heller over sjokoladeganache. Dette tar ca. 1 time.
  10. Sjokoladeganache: Varm kremfløte og sukrin sirup gold i en kjele, opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade, kanel og salt. Rør helt til all sjokoladen er smeltet.
  11. Sett kjelen med sjokoladeganache i vasken som er fylt med litt kaldt vann, slik at den kjølner raskere. Når røren er romtemperert heller du den over den gule kremen på kaken.
  12. Dersom du ønsker mønster på toppen av sjokoladeganachen kan du enkelt lage dette med bakenål. Vent til etter ca. en times tid, når sjokoladeganachen er stivnet litt og dra nålen gjennom sjokoladen slik at du får det mønsteret du ønsker.
  13. Kaken er klar til servering etter ca. tre timer i kjøleskapet.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search