Gå tilbake
+ porsjoner

Hasselback sellerirot (lavkarbo)

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 1 time 10 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 138kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sellerirot stykker ca. 100 gram per stk.
  • 4 ss meierismør
  • Tørket timian
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens selleriroten og fjern skallet der hvor dette er skittent. Del selleriroten i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snittes på denne måten langs med hele roten. Kutt så tynt som du klarer, uten å kutte gjennom roten.
  • Legg de oppkuttede sellerirøttene på hver sin smørklatt i en ildfast form, med snittsiden vendt oppover. Dryss over tørket timian, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen av hver sellerirot.
  • Bakes midt i ovnen i 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.

Merknader

Server for eksempel lavkarbo hasselback sellerirot til nakkekoteletter i fløtesaus. Du finner oppskriften her.

Næringsinnhold

Kalorier: 138kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 2g | Fett: 13g