Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ GRATINERT BLOMKÅLPURÉ

Allergener: Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 416kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 blomkålhode
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 0,25 ts muskat
  • 125 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens blomkålhodet for blader og kutt i små buketter. Stilken skal også brukes. Legg bitene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  • Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat i kjelen før du moser dette til en glatt og fin puré. Du kan enten bruke en stauker/stamper, stavmikser eller foodprosessor.
  • Legg blomkålpuréen i en ildfast form og strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stekes midt i ovnen til osten er smeltet, i ca. 10 – 15 minutter.

Merknader

Server lavkarbo gratinert blomkålpuré til for eksempel scampi i tomatsaus, som du finner oppskrift til her.

Næringsinnhold

Kalorier: 416kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 21g | Fett: 33g