Gratinert blomkålpuré

Gratinert blomkålpuré – nydelig lavkarbo middagstilbehør

Gratinert blomkålpuré er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør som du kan servere til din favorittmiddag.

Blomkål er en mager grønnsak og inneholder så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram. Den er mild på smak og allsidig i bruk. Blomkål er også langt mer næringsrikt enn poteter, pasta og ris.

Vi serverte gratinert blomkålpuré til lavkarbo scampi i tomatsaus. Det er en rett du garantert kommer til å imponere både deg selv og dine gjester med. Sausen inneholder en god dose deilige smaker som sammen fungerer utmerket. Her finner du oppskriften.

Du kan enkelt variere smaken på denne sideretten ved å tilsette ulike typer krydder eller oster med sterkere smak enn revet gulost. Prøv for eksempel å tilsette en liten dose spisskummen og bland gulost med parmesan. Da får du en nydelig smaksvariant av gratinert blomkålpuré.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange tips her. Ønsker du inspirasjon til andre typer lavkarbo middagstilbehør, finner du mange tips her.

Gratinert blomkålpuré

OPPSKRIFT PÅ GRATINERT BLOMKÅLPURÉ

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 416kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 21g | Fett: 33g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 blomkålhode
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 0,25 ts muskat
  • 125 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens blomkålhodet for blader og kutt i små buketter. Stilken skal også brukes. Legg bitene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  • Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat i kjelen før du moser dette til en glatt og fin puré. Du kan enten bruke en stauker/stamper, stavmikser eller foodprosessor.
  • Legg blomkålpuréen i en ildfast form og strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stekes midt i ovnen til osten er smeltet, i ca. 10 – 15 minutter.

Kommentar

Server lavkarbo gratinert blomkålpuré til for eksempel scampi i tomatsaus, som du finner oppskrift til her.

Viser 2 kommentarer
  • Marit
    Svar

    Denne må jeg prøve! Hva slags ost har dere brukt?

    • Svar

      Du kan bruke hvilke som helst sort ost. For eksempel Norvegia, mozzarella eller cheddar 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search