Smelt smør i en gryte og stek kjøttet i puljer i gryten, slik at det får stekeskorpe på utsiden. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Strø over salt og pepper underveis. Ta kjøttet ut av gryten når det har fått stekeskorpe.
Stek løk i gryten, uten å vaske den først. Løken skal stekes i fem minutter før du tilsetter hvitløk, stangselleri og paprika. Dette stekes i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. La dette frese i gryten i ett par minutter.
Hell over vann eller rødvin, hermetiske tomater og rødvinseddik. Tilsett laurbærblad, timian og sukrin gold. Strø over salt og pepper.
Legg på lokk og la gryten putre under lokk i 1 time. Hell over mer vann underveis dersom mye av væsken fordamper før koketiden er ferdig.
Fjerne bladene fra blomkålhodet og kutt blomkålen i biter. Du skal bruke hele blomkålen, inkludert stilken. Legg over i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt. Kok opp og la blomkålen kokes mør, i ca. 10 minutter.
Hell av kokevannet til blomkålen og sett kjelen tilbake på varmen slik at resten av vannet freses bort.
Tilsett smør. Bruk stavmikser til å lage en glatt blomkålpuré. Smak til med salt og muskat.
Legg blomkålpuré i en sirkel på fatet og legg over lavkarbo biff ragu. Dryss gjerne over ferske urter og parmesan før servering.
Kommentar
Næringsinnhold er regnet per porsjon dersom du bruker 300 gram høyrygg.