Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LANGTIDSKOKT BIFF RAGU MED BLOMKÅLPURÉ

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr 15 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 488.2kcal | Karbohydrater: 18.2g | Protein: 37.1g | Fett: 5.2g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Ragu

  • 300 til 400 gram høyrygg eller annet storfekjøtt, som ytrefilet, entrecote eller kjøttdeig
  • 2 ss meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • Salt og pepper
  • 1 løk i terninger
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 stilk stangselleri i terninger
  • 0,25 paprika i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann evt. 2 dl rødvin. Bruker du rødvin trenger du ikke rødvinseddik
  • 1 ss rødvinseddik
  • 400 gram hakkede hermetiske tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sukrin gold kan utelates
  • Evt. parmesan (utelates for melkefri rett)

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 1 ss meierismør (olje for melkefri rett)
  • Salt
  • Muskatnøtt

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en gryte og stek kjøttet i puljer i gryten, slik at det får stekeskorpe på utsiden. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Strø over salt og pepper underveis. Ta kjøttet ut av gryten når det har fått stekeskorpe.
  • Stek løk i gryten, uten å vaske den først. Løken skal stekes i fem minutter før du tilsetter hvitløk, stangselleri og paprika. Dette stekes i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. La dette frese i gryten i ett par minutter.
  • Hell over vann eller rødvin, hermetiske tomater og rødvinseddik. Tilsett laurbærblad, timian og sukrin gold. Strø over salt og pepper.
  • Legg på lokk og la gryten putre under lokk i 1 time. Hell over mer vann underveis dersom mye av væsken fordamper før koketiden er ferdig.
  • Fjerne bladene fra blomkålhodet og kutt blomkålen i biter. Du skal bruke hele blomkålen, inkludert stilken. Legg over i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt. Kok opp og la blomkålen kokes mør, i ca. 10 minutter.
  • Hell av kokevannet til blomkålen og sett kjelen tilbake på varmen slik at resten av vannet freses bort.
  • Tilsett smør. Bruk stavmikser til å lage en glatt blomkålpuré. Smak til med salt og muskat.
  • Legg blomkålpuré i en sirkel på fatet og legg over lavkarbo biff ragu. Dryss gjerne over ferske urter og parmesan før servering.

Kommentar

Næringsinnhold er regnet per porsjon dersom du bruker 300 gram høyrygg.