Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo biff ragu

Langtidskokt biff ragu med blomkålpurè

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 666kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Biff ragu

  • 350 g høyrygg eller annet storfekjøtt, som ytrefilet, entrecote eller kjøttdeig
  • 2 sjalottløk
  • 0,25 paprika
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 hvitløksfedd
  • Meierismør til steking
  • Salt og pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl vann evt. rødvin. Bruker du rødvin trenger du ikke rødvinseddik
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Evt. parmesan til topping

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • Muskatnøtt
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Biff ragu

  • Del kjøttet i biter, ca. 2x4 cm. Kutt sjalottløk og paprika i terninger, stangselleri i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  • Smelt smør i en gryte på medium/høy temperatur. Stek kjøttet i puljer i gryten, til det får stekeskorpe men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en skål.
  • Tilsett sjalottløk i gryten og stek i ca. fem minutter før du rører inn paprika, stangselleri og hvitløk. Stek i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. Frese i gryten i et par minutter.
  • Tilsett det stekte kjøttet, hermetiske tomater, vann, rødvinseddik, kyllingfond, laurbærblad, timian og sukrin gold.
  • Legg på lokk og la gryten trekke rett under kokepunktet i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Kutt blomkålen i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker blomkålen. Kok opp og la koke i ca. 10 minutter, til den er mør.
  • Hell av kokevannet. Tilsett smør, litt muskat, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en glatt puré.
  • Server biff ragu med blomkålpuré og raspet parmesan etter ønske.

Merknader

Næringsinnhold er regnet per porsjon dersom du bruker høyrygg. 

Næringsinnhold

Kalorier: 666kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 40g | Fett: 50g