350 ghøyrygg eller annet storfekjøtt, som ytrefilet, entrecote eller kjøttdeig
2sjalottløk
0,25paprika
1stilkstangselleri
1hvitløksfedd
Meierismør til steking
Salt og pepper
2sstomatpuré
200ghakkede hermetiske tomater
2dlvannevt. rødvin. Bruker du rødvin trenger du ikke rødvinseddik
1ssrødvinseddik
1sskyllingfond
1laurbærblad
1tstørket timian
1tsSukrin gold(kan utelates)
Evt. parmesan til topping
Blomkålpuré
1blomkål
2ssmeierismør
Muskatnøtt
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Biff ragu
Del kjøttet i biter, ca. 2x4 cm. Kutt sjalottløk og paprika i terninger, stangselleri i tynne skiver og finhakk hvitløk.
Smelt smør i en gryte på medium/høy temperatur. Stek kjøttet i puljer i gryten, til det får stekeskorpe men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en skål.
Tilsett sjalottløk i gryten og stek i ca. fem minutter før du rører inn paprika, stangselleri og hvitløk. Stek i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. Frese i gryten i et par minutter.
Tilsett det stekte kjøttet, hermetiske tomater, vann, rødvinseddik, kyllingfond, laurbærblad, timian og sukrin gold.
Legg på lokk og la gryten trekke rett under kokepunktet i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
Kutt blomkålen i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker blomkålen. Kok opp og la koke i ca. 10 minutter, til den er mør.
Hell av kokevannet. Tilsett smør, litt muskat, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en glatt puré.
Server biff ragu med blomkålpuré og raspet parmesan etter ønske.
Merknader
Næringsinnhold er regnet per porsjon dersom du bruker høyrygg.