Go Back
+ servings
Lavkarbo tykklefser

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM

5 from 2 votes
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 6 lefser

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 282kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 24g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 65 gram meierismør
  • 90 gram kremost (Tine naturell eller Philadelphia)
  • 2 ss seterrømme
  • 1 egg
  • 75 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 50 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 30 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 0,5 ts hornsalt
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts xanthan gum

Kanelkrem:

  • 3 ss meierismør romtemperert
  • 1 ss kanel
  • 1 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør og kremost i en kjele.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster med eltekrop og bland til en fast og jevn deig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
  • Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og kjevl ut små lefser oppå papiret. Du trenger ikke å legge bakepapir over deigen. Deigen slipper fint taket fra kjevlen. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form fra deigen.
  • Stekes på medium temperatur i tørr stekepanne. Snus når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr.
  • Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt kan du smøre et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire biter.

Kommentar

Lavkarbo tykklefser oppbevares i en lukket boks eller brødpose i kjøleskap. De kan også fryses.