Allergener: Sesamfrø, Soya, Sulfitter
Tid: 20 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 1,5 dl ferdig saus)
Kalorier:
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 dl glutenfri soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss riseddik
- 0,75 dl vann
- 0,25 chili finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss raspet ingefær
- 3 ss sukrin gold
Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La sausen koke i 10-15 minutter. Når sausen har tyknet, er den klar.
Hell sausen gjennom en sil over i en beholder.
Teriyakisausen kan oppbevares i en krukke i kjøleskapet i flere uker. Sausen brukes som marinade på kjøtt eller fisk eller som smaksforsterker ved steking av grønnsaker.
Dersom sausen tykner i kjøleskap kan du spe den med litt vann.