Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo teriyakisaus

Allergener: Sesamfrø, Soya, Sulfitter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 1,5 dl ferdig saus)
Kalorier:
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 dl glutenfri soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss raspet ingefær
  • 3 ss sukrin gold

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La sausen koke i 10-15 minutter. Når sausen har tyknet, er den klar.
  • Hell sausen gjennom en sil over i en beholder.
  • Teriyakisausen kan oppbevares i en krukke i kjøleskapet i flere uker. Sausen brukes som marinade på kjøtt eller fisk eller som smaksforsterker ved steking av grønnsaker.
  • Dersom sausen tykner i kjøleskap kan du spe den med litt vann.