Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ STEKT TORSK MED LAVKARBO SELLERIROTRØSTI SERVERT MED EGGESMØR

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 591kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 51g | Fett: 41g
Allergener
Egg
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sellerirotrøsti

  • 200 gram sellerirot
  • 80 gram cheddarost revet
  • 1 vårløk
  • 1 egg
  • Salt og pepper

Torsk

  • 2 torskefileter
  • Meierismør
  • Salt og pepper
  • 10 cherrytomater

Eggesmør

  • 2 ss meierismør
  • 1 egg hardkokt
  • 1 ts dill tørket eller fersk

FREMGANGSMÅTE

  • Rasp sellerirot med rivjern og legg dette i en bakebolle. Kutt vårløk i små biter. Tilsett de øvrige ingrediensene i bakebollen og bland dette godt sammen.
  • Varm en stekepanne til medium temperatur med rikelig med smør.
  • Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade til å legge dem i stekepannen. Du får ca. 6 stk. med denne oppskriften. Kakene er skjøre helt frem til osten er smeltet og egget begynner å stivne. Du må derfor la kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.
  • Strø salt og pepper på torskefiletene. Smelt smør i stekepannen og stek torsk i noen minutter på begge sider. Stek cherrytomater sammen med torsken. Dersom du ønsker kan du også steke løk til denne retten.
  • Kok egg til det er hardkokt. Smelt smør i en kjele og bland inn hakket egg og dill.
  • Legg stekt torsk på fat, sammen med lavkarbo sellerirotrøsti og tomat. Serveres med eggesmør.