Gå tilbake
+ porsjoner

Stekt torsk med sellerirotrøsti og eggesmør

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Fisk, Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 701kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sellerirotrøsti

  • 200 g sellerirot
  • 1 vårløk
  • 80 g revet cheddarost (eller annen type ost)
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • Meierismør til steking

Stekt torsk

  • 2 torskefileter (125 g per stk.)
  • Salt og pepper
  • Meierismør
  • 8 cherrytomater

Eggesmør

  • 1 egg
  • 50 g meierismør
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille eller dill

Fremgangsmåte

Sellerirotrøsti

  • Rens selleriroten før du rasper den med rivjern. Finhakk vårløk. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur.
  • Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade for å legge dem i stekepannen. La kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.

Stekt torsk

  • Strø salt og pepper på torskefiletene. Varm smør i en stekepannen til medium temperatur og stek filetene noen minutter på begge sider. Stek cherrytomater sammen med fisken.

Eggesmør

  • Kok egg i 8 minutter, frem til det er hardkokt. Skrell egget og del det i begge retninger i eggedeleren, eller bruk en kniv.
  • Smelt smør, bland inn hakket egg og urter.

Næringsinnhold

Kalorier: 701kcal | Karbohydrater: 4.8g | Protein: 45g | Fett: 55g