Stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti

Stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti, servert med eggesmør

Torsk er en glimrende fisk å inkludere i et lavkarbo kosthold. Torsk er rik på proteiner og inneholder faktisk dobbelt så mye jod som fet fisk. Det høye proteininnholdet bidrar også til lang og god metthetsfølelse. Stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti tør vi påstå er en veldig god fiskerett.

Sellerirotrøsti ble til da vi forsøkte å tenke kreativt rundt lavkarbo grønnsaker. Disse røstiene ble så gode at vi aldri kan se for oss at du kommer til å savne poteten. Dersom du ønsker å lage disse uten egg, kan du gjøre dette ved å erstatte egget med ost.

Du må være forsiktig når du jobber med sellerirotkakene, frem til osten er smeltet. De er nemlig ganske skjøre i starten av steketiden. Bruker du en stekespade vil dette gå helt fint.

Er du glad i stekt løk vil denne retten gjøre seg bra sammen med det. Stek løken sammen med fisken, så får du en ekstra god smak på både løk og fisk under steking.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Torsk med sellerirotrøsti
Lavkarbo kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål!

Oppskrift på stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti servert med eggesmør

omhelse.no

  • Porsjoner: 2
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser sellerirotrøsti
  • 200 gram sellerirot
  • 80 gram revet cheddarost
  • 1 vårløk
  • 1 egg
  • Salt og pepper
Ingredienser torsk
  • 2-4 torskefileter
  • Meierismør
  • Salt og pepper
  • Ca. 10 cherrytomater
Ingredienser eggesmør
  • 2 ss meierismør
  • 1 hardkokt egg
  • 1 ts tørket dill eller fersk dill
Fremgangsmåte 
  1. Rasp sellerirot med rivjern og legg dette i en bakebolle. Kutt vårløk i små biter. Tilsett de øvrige ingrediensene i bakebollen og bland dette godt sammen.
  2. Varm en stekepanne til medium temperatur med rikelig med smør.
  3. Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade til å legge dem i stekepannen. Du får ca. 6 stk. med denne oppskriften. Kakene er skjøre helt frem til osten er smeltet og egget begynner å stivne. Du må derfor la kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.
  4. Strø salt og pepper på torskefiletene. Smelt smør i stekepannen og stek torsk i noen minutter på begge sider. Stek cherrytomater sammen med torsken. Dersom du ønsker kan du også steke løk til denne retten.
  5. Kok egg til det er hardkokt. Smelt smør i en kjele og bland inn hakket egg og dill.
  6. Legg stekt torsk på fat, sammen med lavkarbo sellerirotrøsti og tomat. Serveres med eggesmør.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search