Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 790kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 gram lårfilet av kylling
  • 4 sjalottløk
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 100 gram minimais
  • 40 gram meierismør
  • 2 ts rød curry pasta
  • 1-2 ts sambal oelek
  • 7 dl vann
  • 5 dl kremfløte eller kokosmelk
  • 2 ss kyllingfond
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 lime, saften
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss karri
  • 2 ss sukrin gold
  • 100 gram sukkererter
  • Salt og pepper etter smak

Toppingforslag

  • Salte peanøtter
  • Fetaost

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk og ingefær. Kutt paprika i terninger og del minimais i tre deler.
  • Varm smør i en stor gryte og stek sjalottløk, hvitløk og ingefær i noen minutter. Tilsett kylling, rød curry pasta og sambal oelek og stek til kyllingen får stekeskorpe.
  • Tilsett paprika, vann, kremfløte, kyllingfond, soyasaus , limesaft, paprikapulver, karri og sukrin gold. Gi dette et oppkok og la suppen koke i 20 minutter.
  • Tilsett de resterende grønnsakene og la suppe koke videre i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Supper blir ekstra god med hakkede salte peanøtter og revet fetaost som topping. Dryss over like før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 790kcal | Karbohydrater: 9.4g | Protein: 33g | Fett: 68g