Lavkarbo kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål

Kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål, NAM!

Lavkarbo kremet kyllingsuppe er en skikkelig smaksrik og fyldig suppe. Suppen gir god metthetsfølelse og er proppfull av næringsstoffer.

Vi syntes det smakte nydelig med karamellisert rødkål som topping på denne suppen. Du kan også lage karamellisert rødløk, dersom du heller ønsker det. Eller spise suppen uten topping.

Dersom du ønsker at denne suppen skal være laktosefri eller fri for melkeproteiner kan du bytte fløte med kokosmelk. Da anbefaler vi at du bruker fullfett kokosmelk, og ikke lettversjonen, slik at suppen blir fyldig.

Har du ferske urter for hånd, er det nydelig å strø over for eksempel, timian, koriander eller basilikum.

Denne suppen smaker nydelig sammen med ett godt lavkarbo brød med smør. Vi har mange ulike brødoppskrifter som du finner her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kremet kyllingsuppe
Lavkarbo kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål!

Oppskrift på lavkarbo kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål

omhelse.no

  • Porsjoner: 2
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 30 gram meierismør
  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • Salt og pepper
  • 2 sjalottløk eller 1/2 gul løk i terninger
  • 1 eller 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Saften fra 1 lime
  • 2 ss kyllingfond
  • 4 dl vann
  • 1/4 gul og 1/4 rød paprika i strimler
  • 1 neve sukkererter
  • 3 dl fløte eller kokosmelk
  • 100 gram rødkål i strimler (evt. rødløk)
  • 1 ss meierismør til steking av rødkål
  • 1 ss sukrinsirup gold
Fremgangsmåte 
  1. Smelt smør i en kjele og tilsett løk. Stek dette i fem minutter før du tilsetter kyllingen. Stek kyllingen i et par minutter. Strø over salt og pepper.
  2. Tilsett ingefær og tomatpuré, og ønsket mengde chili. Surr dette i noen minutter.
  3. Hell over soyasaus, hvitvinseddik, saften fra 1 lime, 2 ss kyllingfond og 4 dl vann. Gi dette et oppkok og la suppen koke i 20 minutter.
  4. Mens suppen koker lager du karamellisert rødkål. Finn frem stekepannen og smelt 1 ss smør. Tilsett strimlet rødkål og stek dette i 15 minutter, mens du rører om. Etter 15 minutter heller du over Sukrinsirup gold og rører hyppig rundt. Kålen vil raskt karamelliseres. Legg kålen over i en skål når den er ferdig.
  5. Tilsett rød og gul paprika, og sukkererter i suppen. Gi dette ett minutts koketid før du skrur ned varmen til lav temperatur.
  6. Hell over fløte eller kokosmelk. Hell dette forsiktig over, litt etter litt. Da unngår du at fløten sprekker. Når alt er helt over skrur du temperaturen opp et par hakk slik at suppen får et lite oppkok.
  7. Server lavkarbo kremet kyllingsuppe med karamellisert rødkål som topping, og gjerne med lavkarbo brød.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search