Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ NYDELIG LAVKARBO KJØTTDEIGFORM

5 fra 7 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 557kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 35g | Fett: 43g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 ss meierismør
  • 1 blomkålhode
  • Salt og pepper
  • 150 gram kremost gjerne med kryddersmak
  • 0.75 dl fløte
  • 1 neve ost revet
  • 400 gram kjøttdeig
  • 0,5 løk finhakket
  • 3 champignon i skiver
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket timian
  • 2 tomater i små biter
  • 150 gram ost revet
  • Evt. en enkel salat til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rasp blomkål i et rivjern eller finhakk med en kniv, slik at du får blomkålris.
  • Smelt smør i en stekepanne og surr blomkålen i stekepannen i fem minutter.
  • Tilsett salt, pepper, kremost, fløte og en neve revet ost. Bland dette godt inn i blomkålrisen. Når alt er smeltet sammen og du får en seig masse heller du dette over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne. Tilsett tomatpuré, timian og hakkede tomater. La dette surre i stekepannen i noen minutter før du heller det over blomkålblandingen i den ildfaste formen.
  • Strø over ønsket mengde revet ost før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 20 minutter.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo kjøttdeigform til en enkel salat.