Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kjøttdeigform

Lavkarbo kjøttdeigform

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 589.5kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 blomkål
  • 0,5 løk
  • 2 tomater
  • 4 medium champignon
  • 125 g kremost (gjerne med kryddersmak)
  • 1 dl kremfløte
  • 175 g revet ost (saus og topping)
  • Salt og pepper
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket timian

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rasp blomkål med rivjern eller finhakk med en kniv. Kutt løk og tomat i terninger og champignon i tynne skiver.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek blomkålris i noen minutter før du tilsetter kremost, kremfløte, en neve revet ost, salt og pepper. Når alt er smeltet sammen heller du det over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne til det faller sammen og er gjennomstekt.
  • Tilsett tomatpuré, timian og tomater. Stek i et par min før du heller det i den ildfaste formen. Strø over den resterende mengden revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.

Merknader

Server gjerne lavkarbo kjøttdeigform med en enkel salat.

Næringsinnhold

Kalorier: 589.5kcal | Karbohydrater: 5.5g | Protein: 35.1g | Fett: 46.3g