Lavkarbo kjøttdeigform med kremet konsistens

Ja takk, meld meg på (gratis)

Smaksrik og kremet lavkarbo kjøttdeigform!

Lavkarbo kjøttdeigform er en nydelig grateng som passer like godt til hverdag og helg. Savner du moussaka i ditt lavkarbo kosthold, anbefaler vi deg å teste denne gratengen.

Vi har brukt blomkålris i denne oppskriften, og laget en kremet blomkålmasse som fyller bunnen av formen. Toppen fylles med saftig kjøttsaus og ost. Nam! Hvis ikke du allerede er overbevist om at dette er en rett du bør prøve kan vi også nevne at oppskriften er skikkelig enkel og at dette er en rett alle vil lykkes med, uansett kokkeferdigheter.

Server gjerne denne gratengen med smørdampede rosenkål eller brokkoli, eller med en enkel salat.

Lavkarbo kjøttdeigform er glutenfri.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kjøttdeigform

OPPSKRIFT PÅ NYDELIG LAVKARBO KJØTTDEIGFORM

4.83 fra 28 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 557kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 35g | Fett: 43g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 blomkålhode
  • Salt og pepper
  • 150 gram kremost gjerne med kryddersmak
  • 0.75 dl fløte
  • 1 neve ost revet
  • 400 gram kjøttdeig
  • 0,5 løk finhakket
  • 3 champignon i skiver
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket timian
  • 2 tomater i små biter
  • 150 gram ost revet
  • Evt. en enkel salat til servering

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rasp blomkål i et rivjern eller finhakk med en kniv, slik at du får blomkålris.
  • Smelt smør i en stekepanne og surr blomkålen i stekepannen i fem minutter.
  • Tilsett salt, pepper, kremost, fløte og en neve revet ost. Bland dette godt inn i blomkålrisen. Når alt er smeltet sammen og du får en seig masse heller du dette over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne. Tilsett tomatpuré, timian og hakkede tomater. La dette surre i stekepannen i noen minutter før du heller det over blomkålblandingen i den ildfaste formen.
  • Strø over ønsket mengde revet ost før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 20 minutter.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo kjøttdeigform til en enkel salat.
Recent Posts
Viser 7 kommentarer
  • Hanne Haverstadløkken
    Svar

    5 stjerner
    Noe av det beste jeg har smakt.

  • Nora
    Svar

    5 stjerner
    Hei! Kan retten fryses ned etter den er stekt?

    • omhelse.no
      Svar

      Det går helt fint 🙂

      • Maria
        Svar

        5 stjerner
        Kjempegodt! Særlig den blomkålbunnen 🤤😍

  • Oddny Nilsen
    Svar

    Går det ann å lage retten i dag, og steke den i morgen?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Oddny. Har ikke prøvd det, men tror det går fint. Litt usikker på hvordan blomkålblandingen blir ved lagring over natten. Ville i hvert fall lagret den i kjølen.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search