Lavkarbo kjøttdeigform med kremet konsistens





Smaksrik og kremet lavkarbo kjøttdeigform!

Lavkarbo kjøttdeigform er en nydelig grateng som passer like godt til hverdag og helg. Savner du moussaka i ditt lavkarbo kosthold, anbefaler vi deg å teste denne gratengen.

Vi har brukt blomkålris i denne oppskriften, og laget en kremet blomkålmasse som fyller bunnen av formen. Toppen fylles med saftig kjøttsaus og ost. Nam! Hvis ikke du allerede er overbevist om at dette er en rett du bør prøve kan vi også nevne at oppskriften er skikkelig enkel og at dette er en rett alle vil lykkes med, uansett kokkeferdigheter.

Server gjerne denne gratengen med smørdampede rosenkål eller brokkoli, eller med en enkel salat.

Lavkarbo kjøttdeigform er glutenfri.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo kjøttdeigform

Lavkarbo kjøttdeigform

4.77 fra 42 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 589.5kcal | Karbohydrater: 5.5g | Protein: 35.1g | Fett: 46.3g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 blomkål
  • 0,5 løk
  • 2 tomater
  • 4 medium champignon
  • 125 g kremost (gjerne med kryddersmak)
  • 1 dl kremfløte
  • 175 g revet ost (saus og topping)
  • Salt og pepper
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket timian

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rasp blomkål med rivjern eller finhakk med en kniv. Kutt løk og tomat i terninger og champignon i tynne skiver.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek blomkålris i noen minutter før du tilsetter kremost, kremfløte, en neve revet ost, salt og pepper. Når alt er smeltet sammen heller du det over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne til det faller sammen og er gjennomstekt.
  • Tilsett tomatpuré, timian og tomater. Stek i et par min før du heller det i den ildfaste formen. Strø over den resterende mengden revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo kjøttdeigform med en enkel salat.

Viser 15 kommentarer
  • Monica
    Svar

    5 stjerner
    Fantastisk oppskrift! Utrolig god 🙂

  • Siv
    Svar

    Hei. Jeg er ikke så glad i sopp. Kan jeg bytte den ut med noe? I såfall hva? Mvh Siv

    • Svar

      Hei, du kan bare utelate det uten å erstatte det med noe eller bruke for eksempel squash i terninger 🙂

  • Rolf Sivertsen
    Svar

    4 stjerner
    God

  • Michelle
    Svar

    5 stjerner
    Kjempegod!! Kommer alltid tilbake til denne oppskriften 😍

  • Hanne Haverstadløkken
    Svar

    5 stjerner
    Noe av det beste jeg har smakt.

  • Nora
    Svar

    5 stjerner
    Hei! Kan retten fryses ned etter den er stekt?

    • omhelse.no
      Svar

      Det går helt fint 🙂

      • Maria
        Svar

        5 stjerner
        Kjempegodt! Særlig den blomkålbunnen 🤤😍

  • Oddny Nilsen
    Svar

    Går det ann å lage retten i dag, og steke den i morgen?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Oddny. Har ikke prøvd det, men tror det går fint. Litt usikker på hvordan blomkålblandingen blir ved lagring over natten. Ville i hvert fall lagret den i kjølen.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search