Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLINGKJØTTBOLLER MED FLØTESAUS, SERVERT TIL BLOMKÅLPURÉ

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 853kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 50g | Fett: 64g
Allergener
Egg
Melk
Sennep
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kyllingkjøttboller

  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 0,25 chili finhakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)

Fløtesaus

  • 3 dl fløte
  • 1 ts dijon sennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss rosépepper hele (evt. halv mengde kvernet pepper)
  • 1 ts glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 ts tørket timian
  • 1 laurbærblad

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • Salt og pepper
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • 0,25 ts muskat

FREMGANGSMÅTE

Kyllingkjøttboller

  • Bland sammen alle ingrediensene til kyllingkjøttbollene i en bolle og kna deigen godt sammen. Ikke tilsett frøene fra chilien dersom du ønsker en mild smak.
  • Smelt meierismør i en stekepanne. Form kyllingkjøttboller i den størrelsen du ønsker. Bruk enten hendene eller to skjeer. Stekes på alle siden til de er gjennomstekt.

Fløtesaus

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp. La sausen småputre i 5-10 minutter, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper. Fjern laurbærbladet før servering.

Blomkålpuré

  • Fjern bladene fra blomkålen. Del den så i små buketter. Stilken skjæres i terninger.
  • Legg i en kjele og fyll opp med vann som dekker bitene. Strø over salt. Kok opp og la koke under lokk i ca. 10 minutter, til bitene er møre.
  • Hell av vannet. Sett tilbake på komfyr og la det dampe en liten stund. Tilsett salt, pepper, smør, creme fraiche og muskat. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med krydder. Dersom du ønsker en mer kremig konsistens kan du tilsette 1-2 ss kremost, gjerne med kryddersmak.
  • Legg lavkarbo kyllingkjøttboller, fløtesaus og blomkålpuré på fat. Server gjerne smørdampet rosenkål eller brokkoli som tilbehør.