Bland sammen alle ingrediensene til kyllingkjøttbollene i en bolle og kna deigen godt sammen. Ikke tilsett frøene fra chilien dersom du ønsker en mild smak.
Smelt meierismør i en stekepanne. Form kyllingkjøttboller i den størrelsen du ønsker. Bruk enten hendene eller to skjeer. Stekes på alle siden til de er gjennomstekt.
Fløtesaus
Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp. La sausen småputre i 5-10 minutter, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper. Fjern laurbærbladet før servering.
Blomkålpuré
Fjern bladene fra blomkålen. Del den så i små buketter. Stilken skjæres i terninger.
Legg i en kjele og fyll opp med vann som dekker bitene. Strø over salt. Kok opp og la koke under lokk i ca. 10 minutter, til bitene er møre.
Hell av vannet. Sett tilbake på komfyr og la det dampe en liten stund. Tilsett salt, pepper, smør, creme fraiche og muskat. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med krydder. Dersom du ønsker en mer kremig konsistens kan du tilsette 1-2 ss kremost, gjerne med kryddersmak.
Legg lavkarbo kyllingkjøttboller, fløtesaus og blomkålpuré på fat. Server gjerne smørdampet rosenkål eller brokkoli som tilbehør.