Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL / MOULES-FRITES

Allergener: Bløtdyr, Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 493kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 til 300 gram sellerirot i tynne strimler
  • 2 til 3 dl rapsolje til fritering
  • 1 kg blåskjell ferske
  • 2 ss meierismør
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 1.5 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fløte
  • Fersk kruspersille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rens sellerirot og skjær den i tynne stimler. Har du mandolin kan du gjerne bruke dette.
  • Varm opp olje i en kjele. Mengden olje kommer an på hvor sto kjele du bruker. Velg en medium stor kjele og fyll den med olje slik at du har olje i noen cm opp på kanten av kjelen. Varm oljen til medium temperatur, ca. 150 grader dersom du har termometer.
  • Friter litt og litt av selleriroten og fisk den ut når den er gylden. Legg den ferdig friterte selleriroten på et kjøkkenpapir, slik at den får rent av seg. Strø over salt.
  • Vask og rens blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knust.
  • Smelt smør i en stor kjele. Tilsett hakket sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette i ett par minutter før du heller over hvitvin og blåskjell.
  • Damp blåskjellene til de åpner seg. Dette tar noen minutter.
  • Hell over fløten og varm opp slik at fløten blir varm. Dryss over hakket kruspersille før servering.

Merknader

Server lavkarbo hvitvinsdampede blåskjell med fritert sellerirot og gjerne til et digg lavkarbo brød. Du finner oppskrift til ulike lavkarbo brød her.

Næringsinnhold

Kalorier: 493kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 21g | Fett: 36g