Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Bali gryterett. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo Bali gryterett

Allergener: Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 640kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g strimlet lårfilet av kylling
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 200 g minimais
  • 0,5 blomkål
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kokosmelk (ikke lett) eller kremfløte
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,25 sitron, saften
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 2 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 150 g edamamebønner uten skall
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Rasp hvitløk og ingefær. Finhakk chili og ta gjerne bort noen av frøene dersom du ikke ønsker en sterk gryte. Kutt rødløk og paprika i små terninger og minimais i skiver. Kutt blomkål i små biter med en kniv.
  • Varm olje i en gryte over medium varme. Stek kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili sammen. Legg kyllingen over i en skål når den har fått lett stekeskorpe.
  • Stek rødløk i gryten i noen minutter før du tilsetter paprika, kokosmelk, kyllingfond, sitronsaft, Sukrin gold, karri, paprikapulver og gurkemeie. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Tilsett kyllingstrimlene, blomkål og edamamebønner. La retten småputre videre i ca. 15 minutter.
  • Smak til med salt og pepper. Server gjerne med frisk koriander.

Næringsinnhold

Kalorier: 640kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 36g | Fett: 50g