Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BALI KYLLINGGRYTE MED BLOMKÅLRIS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 844kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 44g | Fett: 67g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • Nøytral olje til steking
  • 3 sjalottløk små
  • 0,5 rød chili (med eller uten frø)
  • 1 ss raspet ingefær
  • 350 gram kokosmelk fullfett
  • 1 ss kyllingfond
  • 400 gram kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss karri
  • 1 paprika gjerne 1/2 av to ulike farger
  • 6 minimais
  • 50 gram sukkererter
  • 50 gram vannkastanje
  • Serveres med blomkålris og evt. limebåter og fersk koriander

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en stekepanne. Stek finhakket sjalottløk i noen minutter til løken blir blank. Tilsett finhakket chili og raspet ingefær og stek dette i ett minutt. Hell dette over i en kjele sammen med kokosmelk og kyllingfond. Varm opp til kokepunktet.
  • Skjær kyllingfilet i passelige biter. Stekes i stekepannen med olje. Strø over salt, pepper, paprikapulver og karri. Stekes til kyllingen får stekeskorpe. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt. Hell kyllingen over i gryten.
  • Skjær paprika i strimler, del mini mais i tre biter og tilsett dette i gryten. Tilsett også sukkererter og vannkastanjenøtt.
  • La gryten småputre i 20 minutter, slik at kyllingen blir gjennomkokt.

Kommentar

Server lavkarbo Bali kyllinggryte med blomkålris, og gjerne med limebåter og fersk koriander. For ekstra smaksrik blomkålris kan du tilsette ett raspet hvitløksfedd.