Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Bali gryterett

Lavkarbo Bali gryterett

Allergener: Selleri, Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 673kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 gram lårfilet av kylling
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 200 g minimais
  • Raps- og olivenolje til steking
  • 600 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,25 sitron, saften
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 2 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 100 g edamamebønner uten skall
  • 70 g selleri-ris
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Rasp hvitløk og ingefær. Finhakk chili og ta gjerne bort noen av frøene dersom du ikke ønsker en sterk gryte. Kutt rødløk og paprika i små terninger og minimais i skiver.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur. Stek kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili sammen. Legg kyllingen i en skål når den har fått lett stekeskorpe.
  • Stek rødløk i gryten i noen minutter før du tilsetter paprika, kokosmelk, vann, kyllingfond, sitronsaft, Sukrin gold, karri, paprikapulver og gurkemeie. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Tilsett kyllingstrimlene, edamamebønner og selleri-ris. La retten småputre videre i ca. 15 minutter.
  • Smak til med karri, salt og pepper og rør gjerne inn fersk koriander før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 673kcal | Karbohydrater: 8.3g | Protein: 35g | Fett: 53g