Lavkarbo Bali gryterett – nydelig keto middag!





Nydelig gryte med mild smak av kokos, karri og ingefær

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Det er vanlig å tilsette ananas i denne gryten. Vi har utelatt dette og tilsatt mini-mais og andre gode grønnsaker i stedet for. Du kan selvsagt trikse og mikse med de grønnsakene du liker.

Er du skikkelig glad i karri kan du smake deg frem til en enda sterkere karri-smak. Vi har brukt helt ordinært karri som kjøpes på vanlig matbutikk. Du kan eventuelt kjøpe karri på asiatisk matbutikk, for en mer eksotisk karri-smak.

Liker du ikke smaken av kokosmelk, kan du byttet dette med lik mengde kremfløte.

Lavkarbo Bali gryterett

Lavkarbo Bali gryterett

Edamamebønner uten skall fra frysedisken på Rema 1000 inneholder bare 2,8 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor godt egnet i et lavkarbo eller ketogent kosthold.

Vi har brukt selleri-ris i gryten for å få gryterett-konsistens, slik man får med vanlig ris. Dette anbefales både på grunn av smak og konsistens. Den eneste plassen selleri-ris selges er på tights.no.

Du kan utelate selleri-ris, og heller servere retten med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré. En frisk salat passer også godt til gryteretten.

Lavkarbo Bali gryterett er glutenfri, nøttefri og melkefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo Bali gryterett

Lavkarbo Bali gryterett

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 673kcal | Karbohydrater: 8.3g | Protein: 35g | Fett: 53g
Allergener
Selleri
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 600 gram lårfilet av kylling
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 200 g minimais
  • Raps- og olivenolje til steking
  • 600 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,25 sitron, saften
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 2 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 100 g edamamebønner uten skall
  • 70 g selleri-ris
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Rasp hvitløk og ingefær. Finhakk chili og ta gjerne bort noen av frøene dersom du ikke ønsker en sterk gryte. Kutt rødløk og paprika i små terninger og minimais i skiver.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur. Stek kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili sammen. Legg kyllingen i en skål når den har fått lett stekeskorpe.
  • Stek rødløk i gryten i noen minutter før du tilsetter paprika, kokosmelk, vann, kyllingfond, sitronsaft, Sukrin gold, karri, paprikapulver og gurkemeie. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Tilsett kyllingstrimlene, edamamebønner og selleri-ris. La retten småputre videre i ca. 15 minutter.
  • Smak til med karri, salt og pepper og rør gjerne inn fersk koriander før servering.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search