Gå tilbake
+ porsjoner
Helstekt entrecote

Helstekt entrecôte

Allergener: Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 431kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • Steketermometer

Ingredienser

  • 2 ss meierismør (olje for melkefritt alternativ)
  • 2 ss olje (smaksnøytral som raps)
  • 1 kilo entrecote 200-250 gram per person
  • Salt og pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • Evt. rosmarin

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 125 – 175 grader, avhengig av hvor raskt du ønsker at kjøttet skal bli ferdig. Det blir jevnere stekt jo lavere temperatur du har.
  • La entrecôten hvile i ca. 30 minutter i romtemperatur, slik at den blir romtemperert.
  • Skjær vekk synlig fettrand og hinner fra kjøttstykket og massér salt og pepper inn i kjøttet.
  • Smelt smør og olje eller ghee i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Bruk relativt høy varme slik at du får en fin stekeskorpe.
  • Knus hvitløksfedd og legg kjøttstykket oppå hvitløken i en ildfast form. Legg gjerne noen kvister med rosmarin eller andre urter i den ildfaste formen, dersom du har dette. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttstykket.
  • Stek på midterste rille.
  • Ta kjøttet ut av ovnen 2-3 grader før ønsket kjernetemperatur, da det vil stige et par grader etter at det er tatt ut av ovnen. Rød/rått 55 – 60 grader, medium/rosa 60 – 65 grader og gjennomstekt/brunt 70 grader.
  • Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det ligge på kjøkkenbenken i minst 30 minutter før du skjærer i det.

Næringsinnhold

Kalorier: 431kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 56g | Fett: 22g