Helstekt entrecôte

Perfekt helstekt entrecôte med lavkarbo tilbehør

Entrecôte er forlengelsen av indrefileten, men den er mer fettrik. Den er saftig, mør og rik på smak.

En fin entrecote har god marmorering. Med dette menes det at fettet er jevnt fordelt gjennom hele kjøttstykket, i motsetning til om alt fettet er samlet på ett sted.

«Entre côte»

Entrecôte er den del av kjøttet som sitter mellom ribbeina på dyret. Ordet entrecôte kommer fra de franske ordene entre côte, som betyr «mellom ribbeina».

Entrecôte er regnet som en av de møreste delene fra storfekjøtt. Mørhetsgraden på storfe med den møreste først: Indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff.

Helstekt entrecôte smaker så nydelig og er et fettrikt kjøttstykke som passer godt i et lavkarbo kosthold. Som tilbehør til entrecôte vil vi anbefale lavkarbo fløtegratinert sellerirot, rosépeppersaus og smørdampet asparges.

Kjernetemperatur

Stek kjøttet på den varmen du ønsker. Lavere temperatur betyr lengre steketid, men jevnere resultat. Høyere temperatur betyr større forskjell på den ytterste og den innerste delen av kjøttet.

På 125 grader får du et fint jevnt resultat.

Ta kjøttet ut av ovnen noen grader før ønsket kjernetemperatur, da temperaturen vil stige et par grader etter at kjøttet er tatt ut av ovnen. Husk å la det hvile minst 20-30 minutter i aluminiumsfolie før du skjærer i kjøttet.

Rødt/blodig 55 – 60 grader
Rosa/medium 60 – 65 grader
Brunt/gjennomstekt 70 grader

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Helstekt entrecote
Helstekt entrecote

OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT ENTRECÔTE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 431kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 56g | Fett: 22g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Steketermometer

INGREDIENSER

  • 2 ss meierismør (olje for melkefritt alternativ)
  • 2 ss olje (smaksnøytral som raps)
  • 1 kilo entrecote 200-250 gram per person
  • Salt og pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • Evt. rosmarin

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 125 – 175 grader, avhengig av hvor raskt du ønsker at kjøttet skal bli ferdig. Det blir jevnere stekt jo lavere temperatur du har.
  • La entrecôten hvile i ca. 30 minutter i romtemperatur, slik at den blir romtemperert.
  • Skjær vekk synlig fettrand og hinner fra kjøttstykket og massér salt og pepper inn i kjøttet.
  • Smelt smør og olje eller ghee i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Bruk relativt høy varme slik at du får en fin stekeskorpe.
  • Knus hvitløksfedd og legg kjøttstykket oppå hvitløken i en ildfast form. Legg gjerne noen kvister med rosmarin eller andre urter i den ildfaste formen, dersom du har dette. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttstykket.
  • Stek på midterste rille.
  • Ta kjøttet ut av ovnen 2-3 grader før ønsket kjernetemperatur, da det vil stige et par grader etter at det er tatt ut av ovnen. Rød/rått 55 – 60 grader, medium/rosa 60 – 65 grader og gjennomstekt/brunt 70 grader.
  • Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det ligge på kjøkkenbenken i minst 30 minutter før du skjærer i det.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search