Gå tilbake
+ porsjoner

FLØTEGRATINERT SELLERIROT

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 340kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 600 gram sellerirot
  • 3 dl fløte
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klype muskatnøtt
  • Salt og pepper
  • 175 gram ost revet

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær vekk skallet fra selleriroten og skjær den i tynne skiver, enten med mandolin eller med en ostehøvel. Skjær hvitløksfedd i tynne skiver.
  • Kok opp fløten i en kjele og tilsett sellerirot, hvitløk, muskat, salt og pepper. La dette koke i maks 5 minutter mens du rører om.
  • Smør en ildfast form med smør og hell over blandingen. Strø over revet ost og stek på midterste rille i ovnen i 15 – 20 minutter, frem til osten er gylden.
  • Vent i fem minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.

Næringsinnhold

Kalorier: 340kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 17g | Fett: 24g