Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ROSÉPEPPERSAUS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 161kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 3g | Fett: 16g
Allergener
Melk
Sennep
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3 ss meierismør
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 3 dl kjøttkraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss rosépepper
  • Salt og pepper
  • 2 ts glutenfri soyasaus
  • 0,5 ts Dijon sennep
  • Evt. xanthan gum eller johannesbrødkjernemel for tykning. Begynn med 1/4 ts.

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en kjele og stek sjalottløk og 1 ss knuste rosépepper i 10 minutter.
  • Tilsett øvrige ingredienser, kok opp sausen og la den småputre uten lokk i 20 – 30 minutter, slik at den tykner.
  • Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Tilsett evt. 1 ss ekstra rosépepper etter at sausen er stavmikset, slik at du får hele pepperkorn i sausen.
  • Dersom du syntes sausen blir for tyntflytende kan du tilsette en klype xanthan gum eller johannesbrødkjernemel. Rør kraftig i sausen frem til den tykner. Blir den for tykk kan du spe sausen med vann eller fløte.