
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo rosépeppersaus, perfekt til rødt kjøtt!
Lavkarbo rosépeppersaus er en smaksrik saus som er enkel å lage. Her trenger du få ingredienser for et godt resultat. Sausen passer til både kylling, rødt kjøtt og fisk.
Dersom du ønsker en tykk saus kan du tilsette xanthan gum eller johannesbrødkjernemel, som begge er godt egnet som tykningsmiddel i lavkarbo matlaging. Du trenger svært små mengder for å oppnå ønsket resultat.
Dersom du bruker for mye tykningsmiddel vil sausen bli seig. Skjer dette kan du spe sausen med vann eller fløte. Du kan lese mer om xanthan gum her.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ROSÉPEPPERSAUS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 ss meierismør
- 2 sjalottløk finhakket
- 3 dl kjøttkraft
- 2 dl fløte
- 2 ss rosépepper
- Salt og pepper
- 2 ts glutenfri soyasaus
- 0,5 ts Dijon sennep
- Evt. xanthan gum eller johannesbrødkjernemel for tykning. Begynn med 1/4 ts.
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kjele og stek sjalottløk og 1 ss knuste rosépepper i 10 minutter.
- Tilsett øvrige ingredienser, kok opp sausen og la den småputre uten lokk i 20 – 30 minutter, slik at den tykner.
- Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Tilsett evt. 1 ss ekstra rosépepper etter at sausen er stavmikset, slik at du får hele pepperkorn i sausen.
- Dersom du syntes sausen blir for tyntflytende kan du tilsette en klype xanthan gum eller johannesbrødkjernemel. Rør kraftig i sausen frem til den tykner. Blir den for tykk kan du spe sausen med vann eller fløte.