Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo stekt laks med grønnsaker

OPPSKRIFT PÅ STEKT LAKS MED GRØNNSAKER OG SELLERIROTPURÉ

Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Sesamfrø, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 402kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 stor sellerirot i terninger
  • 2 til 4 laksefileter
  • Meierismør eller ghee til steking
  • Evt. svarte sesamfrø
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 chili uten frø, finhakket
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 3 tomater i terninger
  • 0.5 paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 neve frisk koriander
  • Olivenolje
  • 1 krm muskat
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok sellerirotterningene mør i en kjele med vann. Ca. 10 minutters koketid.
  • Skjær laksen i terninger og stek fisken i en stekepanne med smør og soyasaus. Legg laksen til sides i en skål og strø over svarte sesamfrø, dersom du ønsker det.
  • Stek chili, rødløk, paprika, tomater, purre og ingefær i den samme stekepannen. Strø over hakket koriander og sirkle over litt olivenolje når grønnsakene er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper.
  • Hell av vannet fra kjelen med sellerirot. Tilsett creme fraiche, ønsket mengde smør, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Dander retten på fat og nyt en god fiskemiddag!

Næringsinnhold

Kalorier: 402kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 30g | Fett: 24g