Go Back
+ servings
Lavkarbo peanøttmuffins

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTMUFFINS MED VANILJEKREM

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 8 muffins

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 260kcal | Karbohydrater: 3.7g | Protein: 9.3g | Fett: 21.2g
Allergener
Egg
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Muffins

Topping

  • 50 gram monster peanøttsmør - crunchy evt. en annen sort
  • 50 gram kremost naturell
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss sukkr bakesukkr evt. annen søtning
  • 1 klype vaniljepulver
  • Evt. salte peanøtter og sukrinsirup caramel til topping

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene til muffinsen og pisk til en seig masse.
  • Fyll muffinsformen 1/3 full med muffinsrøren. Dette tilsvarer ca. 1 ss per muffinsform.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutt. Sjekk med en bakenål eller lignende om de er gjennomstekt før du tar de ut av ovnen. Avkjøles helt før du tar på topping.
  • Pisk sammen alle ingrediensene til toppingen i en bakebolle. Frostingen skal være fast når den er ferdig pisket. Dersom du har god tid kan du sette frostingen i kjøleskap i en times tid, slik at den blir helt fast. Da vil rosettene du lager se enda finere ut.
  • Fyll en sprøytepose med toppingen og topp muffinsene med vaniljefrosting. Strø gjerne over hakkede peanøtter og sukrinsirup caramel, dersom du ønsker det.