Peanøttmuffins med vaniljekrem, toppet med salte peanøtter!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo peanøttmuffins er en helt perfekt muffins til peanøttelskerne der ute. Denne muffinsen er laget med bare fire ingredienser. Muffinsene er så god at de kan spises helt uten topping.
Peanøttmuffinsene er glutenfri, og laktosefri dersom du lar være å toppe de med vaniljekrem.
Vi har brukt peanøttsmør i denne oppskrifter. Peanøttsmør er ofte tilsatt sukker, og vi anbefaler derfor at du sjekker at du velger usøtet peanøttsmør. Det smaker godt med litt biter av peanøtter i muffinsen. Du kan derfor gjerne velge et chunky peanøttsmør. Her er et forslag som kjøpes på tights.no, Monster Pure Peanut Butter.
Du kan også lage ditt eget peanøttsmør ved å male peanøtt i en food prosessor helt til nøttene slipper fettet og du får en rennende masse. Dette tar ca. 10 minutter.
Peanøtter
Visste du at næringsinnholdet i peanøtter varierer mellom de ulike produsentene. Du kan spare mange karbohydrater dersom du velger en produsent med lavt karbohydratinnhold.
Næringsinnholdet i peanøttene varierer ut ifra hvor de er høstet, hvilke sesong og hvilke vekstforhold planten har hatt. Produsenten behandler også nøtten på ulike måter, som vil påvirke næringsinnholdet. Snack food og Luxus er to peanøttmerker som selges på Europris med lavt karbohydratinnhold.
Vi du ha tips til andre digge lavkarbo oppskrifter, finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo peanøttmuffins med vaniljekrem
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Muffins
- 2 egg
- 50 g Bakesukkr
- 30 g salte peanøtter
- 150 g monster peanøttsmør - crunchy
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
Vaniljekrem
- 50 g monster peanøttsmør - crunchy
- 50 g kremost naturell
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ss Bakesukkr
- 0,25 ts vaniljepulver
Toppingforslag
- Salte peanøtter
- SukrinSirup caramel
Fremgangsmåte
Muffins
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis. Grovhakk peanøttene med en kniv og bland inn i eggedosisen, sammen med de øvrige ingrediensene.
- Hell muffinsrøren i muffinsformer. Formene skal være ⅓ full. Dette tilsvarer ca. 1 ss per muffinsform.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 17 min.
- Avkjøl på rist.
Vaniljekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene i en bakebolle til fast krem.
- Smør muffinsene med vaniljekrem og bruk gjerne en sprøytepose for fine topper.
- Strø hakkede peanøtter over kremen og litt SukrinSirup caramel etter ønske.