Lavkarbo peanøttmuffins

Peanøttmuffins med vaniljekrem, toppet med salte peanøtter!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo peanøttmuffins er en helt perfekt muffins til peanøttelskerne der ute. Denne muffinsen er laget med bare fire ingredienser. Muffinsene er så god at de kan spises helt uten topping.

Peanøttmuffinsene er glutenfri, og laktosefri dersom du lar være å toppe de med vaniljekrem.

Vi har brukt peanøttsmør i denne oppskrifter. Peanøttsmør er ofte tilsatt sukker, og vi anbefaler derfor at du sjekker at du velger usøtet peanøttsmør. Det smaker godt med litt biter av peanøtter i muffinsen. Du kan derfor gjerne velge et chunky peanøttsmør. Her er et forslag som kjøpes på tights.no, Monster Pure Peanut Butter.

Du kan også lage ditt eget peanøttsmør ved å male peanøtt i en food prosessor helt til nøttene slipper fettet og du får en rennende masse. Dette tar ca. 10 minutter.

Lavkarbo peanøttmuffins

Peanøtter

Visste du at næringsinnholdet i peanøtter varierer mellom de ulike produsentene. Du kan spare mange karbohydrater dersom du velger en produsent med lavt karbohydratinnhold.

Næringsinnholdet i peanøttene varierer ut ifra hvor de er høstet, hvilke sesong og hvilke vekstforhold planten har hatt. Produsenten behandler også nøtten på ulike måter, som vil påvirke næringsinnholdet. Snack food og Luxus er to peanøttmerker som selges på Europris med lavt karbohydratinnhold.

Vi du ha tips til andre digge lavkarbo oppskrifter, finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo peanøttmuffins
Lavkarbo peanøttmuffins

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTMUFFINS MED VANILJEKREM

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 8 muffins

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 260kcal | Karbohydrater: 3.7g | Protein: 9.3g | Fett: 21.2g
Allergener
Egg
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Muffins

Topping

  • 50 gram monster peanøttsmør - crunchy evt. en annen sort
  • 50 gram kremost naturell
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss sukkr bakesukkr evt. annen søtning
  • 1 klype vaniljepulver
  • Evt. salte peanøtter og sukrinsirup caramel til topping

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene til muffinsen og pisk til en seig masse.
  • Fyll muffinsformen 1/3 full med muffinsrøren. Dette tilsvarer ca. 1 ss per muffinsform.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutt. Sjekk med en bakenål eller lignende om de er gjennomstekt før du tar de ut av ovnen. Avkjøles helt før du tar på topping.
  • Pisk sammen alle ingrediensene til toppingen i en bakebolle. Frostingen skal være fast når den er ferdig pisket. Dersom du har god tid kan du sette frostingen i kjøleskap i en times tid, slik at den blir helt fast. Da vil rosettene du lager se enda finere ut.
  • Fyll en sprøytepose med toppingen og topp muffinsene med vaniljefrosting. Strø gjerne over hakkede peanøtter og sukrinsirup caramel, dersom du ønsker det.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search