Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sursøt chilisaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SURSØT CHILISAUS

Allergener: Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2.5 dl ferdig saus (næringsinnhold er oppgitt per dl saus)
Kalorier: 55kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 rød chili finhakket, uten frø, dersom du ønsker mild saus
  • 2 ss ingefær finhakket
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss hvitvinseddik evt. en annen eddik
  • 3 ss bakesukkr
  • 2 ts kyllingfond
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts xanthan gum

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene i en kjele, unntatt xanthan gum. Kok opp og la koke i 30 minutter, mens du rører om av og til.
  • Tilsett xanthan gum mens du rører kraftig. La sausen koke til den tykner. Reguler mengden xanthan gum etter hvor tykk saus du ønsker. Sausen vil tykne ytterligere når den blir kald.
  • Hell sausen på en flaske eller krukke og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 55kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 1g | Fett: 1g