Lavkarbo sursøt chilisaus





Lavkarbo sursøt chilisaus, rett og slett NAM!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Liker du sweet chilisaus? Da har vi en god nyhet til deg for denne sausen er så utrolig mye bedre! Sausen er enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å kutte, røre og koke.

Sausen kan brukes til for eksempel wok med scampi eller kylling, som dipp til vårruller, som dipp til pizza og mye mer.

Tips: Prøv denne varianten, bland noen spiseskjeer sursøt chilisaus med lik mengde creme fraiche og du får en nydelig saus til stekt laks.

Du velger selv hvor sterk du ønsker at chilisausen skal være. Fjern litt av frøene fra chilien dersom du ønsker en mild versjon. Vil du ha den hot-hot, tilsett alle frøene og gjerne en ekstra teskje tørkede chiliflak.

Oppskriften gir ca. 2.5 dl ferdig sursøt chilisaus. Hell sausen på en krukke eller flaske og oppbevar den i kjøleskap, der den har lang holdbarhet.

Vil du inspireres til å lage gode lavkarbo retter, finner du mange forslag her.

Lavkarbo sursøt chilisaus

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo sursøt chilisaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SURSØT CHILISAUS

4.80 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2.5 dl ferdig saus (næringsinnhold er oppgitt per dl saus)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 55kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 1g | Fett: 1g
Allergener
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 rød chili finhakket, uten frø, dersom du ønsker mild saus
  • 2 ss ingefær finhakket
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss hvitvinseddik evt. en annen eddik
  • 3 ss bakesukkr
  • 2 ts kyllingfond
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts xanthan gum

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene i en kjele, unntatt xanthan gum. Kok opp og la koke i 30 minutter, mens du rører om av og til.
  • Tilsett xanthan gum mens du rører kraftig. La sausen koke til den tykner. Reguler mengden xanthan gum etter hvor tykk saus du ønsker. Sausen vil tykne ytterligere når den blir kald.
  • Hell sausen på en flaske eller krukke og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Denne sur/søte sausen er nydelig. Det som er så fint er at sausen passer til så mange forskjellige retter, som deriblant kylling, fisk, kjøtt, grønnsaker og scampi. Blander ofte i litt rømme.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search