Go Back
+ servings
Lavkarbo brandade

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BRANDADE MED LAKS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 384kcal | Karbohydrater: 7.8g | Protein: 27g | Fett: 27.4g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 400 gram laksefilet uten skinn og bein
  • 500 gram sellerirot
  • Meierismør eller ghee til steking (evt. olje for melkefritt alternativ)
  • 4 stk. sjalottløk finhakket
  • 4 fedd hvitløk finhakket
  • 35 gram purre finhakket
  • 1 dl alpro cooking evt. creme fraiche eller fløte
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper
  • 6 - 8 stk. oliven
  • Extra virgin olivenolje
  • 50 gram parmesan (utelates for melkefritt alternativ)
  • Fersk basilikum
  • Lavkarbo flatbrød

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Trekk laks i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar.
  • Rens sellerirot og skjær i terninger. Ta fisken ut av kjelen, ta vare på fiskevannet og legg ternet sellerirot i kjelen. Kokes i 10 minutter, til selleriroten er mør.
  • Stek sjalottløk og hvitløk i en stekepanne med smør. Stekes til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste minuttene.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett alpro cooking, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Tilsett løk og fisk i kjelen med sellerirotpuré. Tilsett også en neve hakket fersk basilikum. Blandes godt slik at fisken deles i mindre biter og fordeler seg jevnt i massen.
  • Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over raspet parmesan og oliven som er delt i to eller fire. Sirkle over litt olivenolje.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gylden.