Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
Trekk laksefiletene i en kjele med saltet vann i ca. 10 min, til fisken flaker seg.
Rens sellerirot og skjær i terninger. Ta fisken ut av kjelen, ta vare på fiskevannet og legg ternet sellerirot i kjelen. Kok i ca. 10 min, til selleriroten er mør.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og purre.
Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk, hvitløk og purre i ca. 5 min. Frem til grønnsakene blir myk.
Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett kremfløte, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.
Rør inn fiskefiletene, løk og basilikum i puréen. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter og fordeler seg jevnt.
Hell blandingen i en ildfast form. Strø over raspet parmesan og topp med oliven som er delt i to eller fire. Sirkle over litt olivenolje.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
Server gjerne retten med dampet brokkoli.