Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo brandade

Lavkarbo brandade med laks

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Selleri
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 557kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 500 g sellerirot
  • Olivenolje til steking
  • 4 sjalottløk finhakket
  • 4 hvitløksfedd finhakket
  • 35 g purre finhakket
  • 1 dl kremfløte evt. Crème Fraîche
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk basilikum
  • 8 oliven
  • 70 g parmesan

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Trekk laksefiletene i en kjele med saltet vann i ca. 10 min, til fisken flaker seg.
  • Rens sellerirot og skjær i terninger. Ta fisken ut av kjelen, ta vare på fiskevannet og legg ternet sellerirot i kjelen. Kok i ca. 10 min, til selleriroten er mør.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og purre.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk, hvitløk og purre i ca. 5 min. Frem til grønnsakene blir myk.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett kremfløte, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.
  • Rør inn fiskefiletene, løk og basilikum i puréen. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter og fordeler seg jevnt.
  • Hell blandingen i en ildfast form. Strø over raspet parmesan og topp med oliven som er delt i to eller fire. Sirkle over litt olivenolje.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
  • Server gjerne retten med dampet brokkoli.

Næringsinnhold

Kalorier: 557kcal | Karbohydrater: 6.4g | Protein: 30g | Fett: 45g