
Ja takk, meld meg på (gratis)
Fransk laksegrateng med oliven og parmesan!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Planen var å lage plukkfisk med laks og i søk etter inspirasjon snublet vi over en spennende fransk rett med navnet «brandade»; en fiskerett som minner litt om plukkfisk.
Brandade lages opprinnelig med klippfisk, poteter og olivenolje. Brandade betyr å blande, derav navnet. Vi har laget en vri samtidig som vi har hatt fokus på å bevare hovedelementene. Resultatet ble overraskende bra!
Vi har forresten en sprø nyhet, lavkarbo flatbrød, laget med bare to ingredienser. Du finner oppskriften her.
Potet versus sellerirot?
Vi har byttet poteter med sellerirot. Kanskje verdens beste tips for alle som spiser lavkarbo og elsker poteter. Potet inneholder 17 gram karbohydrater og er rik på stivelse. Potet bidrar derfor til et raskt stigende blodsukker.
Sellerirot inneholder så lite som 2.8 gram karbohydrater og er derfor langt under 5 gram karbohydrater, som for mange er grensen man ønsker å holde seg under i et lavkarbo kosthold.
De fleste lavkarbo-veteraner vet at sellerirot brukes som erstatning for potet, men for de som ikke er kjent med dette, kjøp deg en sellerirot og test ut utallige tilberedningsmåter; Kok den, stek den, bak den, friter den, wok den. Behandler du den like godt som poteten blir den skikkelig god og i noen tilfeller faktisk enda bedre enn potet.
De som kjenner våre oppskrifter er kjent med at vi liker å eksperimentere med ulike smaker. Vi kombinerer gjerne kjente og tradisjonelle med mer ukjente og utradisjonelle ingredienser. Det er ofte på den måten de beste retter ser dagens lys. Vi anbefaler deg å gjøre det samme, så vil du raskt oppdage hvor utrolig mye godt du kan lage som også er lavkarbo.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BRANDADE MED LAKS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 gram laksefilet uten skinn og bein
- 500 gram sellerirot
- Meierismør eller ghee til steking (evt. olje for melkefritt alternativ)
- 4 stk. sjalottløk finhakket
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 35 gram purre finhakket
- 1 dl alpro cooking evt. creme fraiche eller fløte
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
- 6 - 8 stk. oliven
- Extra virgin olivenolje
- 50 gram parmesan (utelates for melkefritt alternativ)
- Fersk basilikum
- Lavkarbo flatbrød
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
- Trekk laks i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar.
- Rens sellerirot og skjær i terninger. Ta fisken ut av kjelen, ta vare på fiskevannet og legg ternet sellerirot i kjelen. Kokes i 10 minutter, til selleriroten er mør.
- Stek sjalottløk og hvitløk i en stekepanne med smør. Stekes til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste minuttene.
- Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett alpro cooking, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
- Tilsett løk og fisk i kjelen med sellerirotpuré. Tilsett også en neve hakket fersk basilikum. Blandes godt slik at fisken deles i mindre biter og fordeler seg jevnt i massen.
- Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over raspet parmesan og oliven som er delt i to eller fire. Sirkle over litt olivenolje.
- Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gylden.