Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bløtkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLØTKAKE 1-2-3

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 231kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 lavkarbo bakemix (+vann, egg og olje) se forslag under kommentar
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 neve fryste bringebær
  • Sukkerfri appelsinbrus
  • Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 75 gram kremost
  • 2-3 ss sukrinmelis
  • Evt. rosa konditorfarge
  • Hasselnøtter
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Lag kaken som anvist på pakken. Tilsett kanel og kardemomme i kakerøren. Hell røren i 24 cm rund kakeform med bakepapir i bunnen. Tilsett fryste bringebær i midten av formen og rør dette forsiktig inn. Stek kaken som avist, men sørg for at kaken kjennes fast ut før du tar den ut fra ovnen. Den kan steke noen minutter lengre en avist steketid for å sikre at den er enkel å dele i to.
    Lavkarbo bløtkake
  • Avkjøl kaken helt før du deler den i to. Dynk begge bunnene med appelsinbrus. Bunnen dynkes på snittsiden.
    Lavkarbo bløtkake
  • Pisk kremfløte, smøreost og sukrinmelis til stiv krem. Tilsett gjerne konditorfarge.
  • Legg bunnen på kakefat, med snittsiden opp og smør med syltetøy og krem. Legg over den andre bunnen. Smør hele utsiden med krem. Bruk gjerne en slikkepott og lag et fint jevnt lag. Lag en liten forhøyning med krem i midten, dersom du ønsker en bord med jordbær, slik du ser på bildet.
  • Hakk hasselnøtter og dekk hele kanten med nøtter. Du kan enkelt gjøre dette ved å vende kakefatet forsiktig fra deg, slik at nøttene enkelt festes rundt kanten.
  • Hell resten av kremen i en sprøytepose og lage en bård med krem rundt hele kaken. Bården blir fin dersom du sprøyter opp og ned i små rader langs hele kaken.
    Lavkarbo bløtkake
  • Skjær jordbær i skiver og legg bærene i sirkler langs hele krembården og inn mot midten. Legg blåbær i midten og topp med sitronmelisse.

Næringsinnhold

Kalorier: 231kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 4g | Fett: 20g