Lavkarbo bløtkake 1-2-3





Bløtkake som lages på 1-2-3!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo bløtkake er en kakefavoritt for mange, og det er ikke så rart når kaken er laget av «sukkerbunn», krem og bær. For å gjøre denne kaken minst mulig avansert, slik at alle kan lage den, har vi brukt lavkarbo kakemiks som erstatter for sukkerbrød.

Kakebunnene lages som anvist på pakken, men vi har tilsatt kanel og kardemomme, og fryste bringebær for ekstra smak. Du kan for eksempel tilsette litt raspet gulrot, eller andre typer bær for variasjon i smaken. Pynt også kaken slik du foretrekker, med de bærene du liker.

Vi har brukt rosa konditorfarge i kremen for å få en rosa kake. Kaken blir også fint med hvit krem, dersom du foretrekker det. Vi anbefaler deg å være generøs med bær, både fordi det smaker godt og fordi det ser delikat ut på kaken.

1-2-3 lavkarbo kakemiks

Ulike kakemiks som fungerer fint til denne kaken:

Monster Sukkerfri Bakemiks 340g – Tights.no

Funksjonell Mat Sunnere Bakemix 340g – Tights.no

Sunnere Kakemix Glutenfri 8-pakning – Tights.no

Lavkarbo bløtkake

Lavkarbo bløtkake

Serverer du lavkarbo bløtkake på 17. mai kan du gjerne pynte den med norskeflagget. Da anbefaler vi hvit krem i kombinasjon med blåbær og jordbær.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo desserter finner du mange gode oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo bløtkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLØTKAKE 1-2-3

4 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 231kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 4g | Fett: 20g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 lavkarbo bakemix (+vann, egg og olje) se forslag under kommentar
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 neve fryste bringebær
  • Sukkerfri appelsinbrus
  • Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 75 gram kremost
  • 2-3 ss sukrinmelis
  • Evt. rosa konditorfarge
  • Hasselnøtter
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Lag kaken som anvist på pakken. Tilsett kanel og kardemomme i kakerøren. Hell røren i 24 cm rund kakeform med bakepapir i bunnen. Tilsett fryste bringebær i midten av formen og rør dette forsiktig inn. Stek kaken som avist, men sørg for at kaken kjennes fast ut før du tar den ut fra ovnen. Den kan steke noen minutter lengre en avist steketid for å sikre at den er enkel å dele i to.
    Lavkarbo bløtkake
  • Avkjøl kaken helt før du deler den i to. Dynk begge bunnene med appelsinbrus. Bunnen dynkes på snittsiden.
    Lavkarbo bløtkake
  • Pisk kremfløte, smøreost og sukrinmelis til stiv krem. Tilsett gjerne konditorfarge.
  • Legg bunnen på kakefat, med snittsiden opp og smør med syltetøy og krem. Legg over den andre bunnen. Smør hele utsiden med krem. Bruk gjerne en slikkepott og lag et fint jevnt lag. Lag en liten forhøyning med krem i midten, dersom du ønsker en bord med jordbær, slik du ser på bildet.
  • Hakk hasselnøtter og dekk hele kanten med nøtter. Du kan enkelt gjøre dette ved å vende kakefatet forsiktig fra deg, slik at nøttene enkelt festes rundt kanten.
  • Hell resten av kremen i en sprøytepose og lage en bård med krem rundt hele kaken. Bården blir fin dersom du sprøyter opp og ned i små rader langs hele kaken.
    Lavkarbo bløtkake
  • Skjær jordbær i skiver og legg bærene i sirkler langs hele krembården og inn mot midten. Legg blåbær i midten og topp med sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search