Bland alle ingrediensene i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. La koke i 15-20 minutter, til kremen har tyknet. Tilsett ørlite mer xanthan gum dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig.
Avkjøl kremen.
Bunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
Smør en 22 cm rund paiform med smør.
Trykk deigen jevnt ut i formen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.
Blåbærfyll
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Bland blåbær, finesse bakesukker og chiafrø. Sett til side i 15 minutter.
Smør vaniljekrem på bunnen og toppe med blåbærfyll. Strø over hakkede mandler.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl før servering.