Go Back
+ servings
Lavkarbo blåbærpai

LAVKARBO BLÅBÆRPAI

5 from 1 vote
Skriv ut Pin
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 1 pai (1 pai gir 12 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 327kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 28g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Vaniljekrem

Bunn

Blåbærefyll

FREMGANGSMÅTE

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til medium varme, mens du røre hele tiden. La sausen så vidt koke på lavest mulig temperatur mens du rører. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
  • Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du mer xanthan gum. Sausen vil også tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt fløte. Avkjøl sausen.

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en rundt paiform (22 cm) med fett. Olje eller meierismør.
  • Trykk deigen ned i formen og trykk den ca. én cm opp rundt kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl bunnen før den smøres med vaniljekrem.

Blåbærfyll

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland blåbær med bakesukkr og chiafrø. Har du morter kan du gjerne morte chiafrøene lett i morteren før det blandes med bærene. La dette svelle i 15 minutter.
  • Fyll bunnen med vaniljekrem og toppe med blåbærfyll. Strø over hakket mandler.
  • Stekes på midterste rille i 20 minutter. Avkjøl paien slik at den får satt seg før den serveres.