Gå tilbake
+ porsjoner
Klassisk langpannepizza

Klassisk "norsk" langpannepizza i lavkarbo versjon

Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 langpannepizza (beregnet til 3 personer)
Kalorier: 868kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 200 gram cottage cheese
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 75 gram avfettet linfrømel
  • 60 gram havrefiber
  • 0.5 ts søtning for eks. sukrin eller sukrin gold (kan utelates)
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss eddik
  • 1 ss nøytral olje

Topping

  • 400 gram kjøttdeig
  • Pizzasaus
  • 200 gram revet ost
  • 100 gram mozzarellakuler
  • Champignon
  • Rødløk
  • Pizzakrydder

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kjør cottage cheese, egg og vann i en blender eller bruk er stavmikser til å lage en klumpfri masse. Vær nøye og få bort alle klumpene.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene til pizzabunnen og bruk hendene til å kna deigen til den er fast og smidig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er klissete.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til en stor pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen på et bakebrett.
  • Stek bunnen midt i ovnen i 17 minutter.

Topping

  • Stek kjøttdeig i en stekepanne. Sørg for å hakke kjøttet godt. Hell over pizzasaus. (Mengden pizzasaus tilpasses etter antall pizza du ønsker å lage.)
  • Smør kjøttsausen på pizzabunnen. Topp med revet ost og legg over mozzarellakuler, stimlet champignon og rødløk. Strø over pizzakrydder.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 14 minutter. La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Næringsinnhold

Kalorier: 868kcal | Karbohydrater: 7.9g | Protein: 73.2g | Fett: 54g