1.5tstagasøtt evt. inulin, yaconsirup, bakesukkr eller finesse bakesukker
1.5tssalt
1.5tstørrgjær
1.5tsbakepulver
1sseplesidereddik
Evt.sesamfrø eller valmuefrø til topping
Fremgangsmåte
Knekk eggene i et litermål og fyll opp med lunkent vann til total mengde væske som er oppgitt i oppskriften.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og hell over væsken. Bland med en miksmaster til du får en klumpfri og smidig deig. Deigen skal være så bløt at du ikke kan trille rundstykker av den.
Hell deigen i en liten brødform kledd med bakepapir.
Dekk formen og sett til heving en lun plass i 45 -60 minutter. Fyll for eksempel vasken med varmt vann og sett formen over vasken på en rist.
Sett ovnen på over - og undervarme på 180 grader.
Stek brødet midt i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en bakenål i brødet for å sjekke at det er gjennomstekt før du tar det ut av ovnen.