Arktisk ketobrød – 2.6 gram karbohydrater i hele brødet

Lavkarbo og ketovennlig brød med deilig brødsmak og god konsistens!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Dette er et deilig ketobrød med svært få karbohydrater og en god dose fiber og proteiner. Brødet smaker nydelig og har en fast og saftig konsistens.

Brødet er inspirert av ingredienslisten til tights.no sin brødmiks Monster Mykt & Rundt Arktisk Brød.

Vi ville lage et brød som er hjemmelaget og som smaker like godt som tights sin brødmiks. Har du dårlig tid eller ønsker å handle færre ingredienser anbefaler vi brødmiksen. Har du derimot litt bedre tid og ønsker å anskaffe deg ingrediensene som trengs til dette brødet lover vi deg et skikkelig godt brød.

Artktisk ketobrød

Vi laget tre ulike kombinasjoner før vi ble fornøyd. I prosessen gjorde vi noen forsøk med og uten fiberhusk og syntes at fiberhusk sin markante smak tok for mye plass i brødet. Vi jobbet oss derfor frem til et blandingsforhold uten fiberhusk.

Vi har tidligere erfaring med at avfettet linfrømel har mange av de samme egenskapene som fiberhusk og xanthan gum i bakst. Det binder sammen og gjør deigen smidig.

Artktisk ketobrød

Det er første gang vi lager brød med myseprotein. Vi har brukt myseprotein i panering av kylling, som du finner oppskrift til her. Vi brukte da myseprotein kjøpt fra utenlandsk nettside.

Vi har nå brukt tights.no sitt myseprotein som er velegnet til baking, BodyFuel – Myseproteinisolat Bakeprotein – Natural 1kg – UTEN KARBOHYDRATER. Vi gleder oss til å teste dette ut i flere typer bakverk fremover.

Myseprotein er et protein som er utvunnet av melk og inneholder derfor melkeprotein.

Total mengde karbohydrater

Hele brødet inneholder 2.6 gram karbohydrater. Vi fikk ca. 15 skiver ut av ett brød. Hver skive vil derfor inneholder 0.17 gram karbohydrater.

Artktisk ketobrød

Artktisk ketobrød

OPPSKRIFT PÅ ARKTISK KETOBRØD

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 brød (1 brød gir ca. 15 skiver). Næringsinnhold regnet per skive.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 73kcal | Karbohydrater: 0.2g | Protein: 8.3g | Fett: 2.4g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Brødform ca. 26x11 cm

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Knekk eggene i et litermål og fyll opp med lunkent vann til total mengde væske som er oppgitt i oppskriften.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og hell over væsken. Bland med en miksmaster til du får en klumpfri og smidig deig. Deigen skal være så bløt at du ikke kan trille rundstykker av den.
  • Hell deigen i en liten brødform kledd med bakepapir.
  • Dekk formen og sett til heving en lun plass i 45 -60 minutter. Fyll for eksempel vasken med varmt vann og sett formen over vasken på en rist.
  • Sett ovnen på over - og undervarme på 180 grader.
  • Stek brødet midt i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en bakenål i brødet for å sjekke at det er gjennomstekt før du tar det ut av ovnen.
  • Avkjøl brødet på rist før du skjærer i det.
Recent Posts
Kommentarer
  • Tone
    Svar

    Hei,

    Dersom de har sluttet å selge «BodyFuel – Myseproteinisolat Bakeprotein – Natural 1kg»

    Hva kan erstatte det? Finnes det eventuelt andre bakeprotein som kan brukes ? 🙂

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,
      Du kan bruke hvilke som helst myseproteinpulver uten smak/naturell. Ser de selger på for eksempel XXL 🙂

  • Tone
    Svar

    Hei,

    Hvor får en tak i «BodyFuel – Myseproteinisolat Bakeprotein – Natural» ?

    Utsolgt på nettisden du viser til. Kan det eventuelt erstattes av noe annet? Erteprotein?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,
      Du kan bruke hvilke som helst myseproteinpulver uten smak/naturell. Ser de selger på for eksempel XXL 🙂

  • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
    Svar

    2 egg eller 4? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Gunn. Det skal være 4 egg. Her var det kommet en trykkfeil i fremgangsmåten. Det er rettet nå. Takk for at du ga beskjed. <3

  • Toril
    Svar

    ‘Klekk egg’ tihi..!

    • omhelse.no
      Svar

      Haha. Du har rett. Har rettet det nå!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search