Go Back
+ servings
Lavkarbo tacosuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TACOSUPPE

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 9.9g | Protein: 20.7g | Fett: 13.1g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram kjøttdeig av storfe
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 chili finhakket
  • 0.5 rødløk ternet
  • 0.25 gul paprika strimlet
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • 4 dl vann
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.75 ts paprikapulver
  • 0.75 ts spisskummen
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss kyllingfond evt. en annen type fond eller buljong
  • 1 ts eddik
  • 1 ts sukringold (kan utelates)
  • 0.5 stk. lime (saften)
  • 1 neve frisk koriander hakket

Serveringstips

  • Rømme (utelates for melkefritt alternativ)
  • Frisk koriander
  • Limebåter
  • Revet ost
  • Lavkarbo tortillachips

FREMGANGSMÅTE

  • Stek kjøttdeig i en stekepanne eller gryte. Tilsett finhakket hvitløk og chili, og ternet rødløk. Surr dette til løken blir myk, ca. fem minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og gi suppen et oppkok. Kok suppen i 15 minutter. Smak til med mer salt og pepper, og evt. mer av de andre kryddersortene.
  • Dander suppen med den toppingen du foretrekker.