Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo amerikansk gryte. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo amerikansk gryterett

Allergener: Selleri
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 713kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 0,5 løk
  • 1 grønn paprika
  • 50 g aspargesbønner
  • 4 minimais
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 300 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss sitronsaft
  • 300 g sellerirot eller blomkål

Serveringsforslag

  • Frisk kruspersille
  • En enkel salat
  • Seterrømme

Fremgangsmåte

  • Hakk løk og paprika i små terninger. Hakk aspargesbønner og minimais i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje i en gryte til medium varme. Stek løk og hvitløk i noen minutter før du tilsetter paprika, aspargesbønner og minimais. Stek i ytterligere noen minutter.
  • Tilsett tomatpuré, paprikapulver, spisskummen, salt og pepper. Hell over hermetiske hakkede tomater, kyllingfond og sitronsaft. Rør godt og la putre i 30 minutter. Rør om underveis.
  • Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Gjør eventuelt det sammen med blomkål. Rør risen inn i retten og la trekke i rundt 5 minutter. Smak til med krydder.
  • Topp retten med kruspersille. Server med en enkel salat og seterrømme etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 713kcal | Karbohydrater: 14,6g | Protein: 42g | Fett: 51g