Lavkarbo amerikansk gryte | Toro-inspirert





Hjemmelaget amerikansk gryte – med en oppgradering av den velkjente Toro-smaken!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Toro har mange gode gryteretter som er enkel og rask å lage i en hektisk hverdag. Amerikansk gryte inneholder en del ris og kan derfor ikke spises i et lavkarbo kosthold.

Vi har derfor laget vår egen versjon som inneholder svært få karbohydrater.

Retten har også et lavt kaloriinnhold, for de som teller både kalorier og karbohydrater.

Lavkarbo amerikansk gryte

Savner du ris i et lavkarbo kosthold? Da har tights.no en skikkelig god nyhet til deg. Selleri-ris er et perfekt ris alternativ. Risen har den gode riskonsistensen men smaker mer som en grønnsak. Kanskje ikke så rart når risen er laget av sellerirot. Kan virkelig anbefales.

Selleri-ris inneholder bare 3.1 gram karbohydrater per 100 gram og så lite som 40 kcal. Det er derfor et ypperlig alternativ for deg som ønsker god metthetsfølelse uten at det går på bekostning av kalorier.

Lavkarbo amerikansk gryte

Vi har brukt selleri-ris i flere andre retter. Du finner det i lavkarbo kebabgryte og tomatisert fiskegrateng. Sjekk også vår digge oppskrift på lavkarbo meksikansk gryte.

Vil du ha inspirasjon til andre middagsretter finner du mange gode lavkarbo middagsoppskrifter her.

Lavkarbo amerikansk gryte

Lavkarbo amerikansk gryterett

4.84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 352kcal | Karbohydrater: 15.2g | Protein: 46.7g | Fett: 1g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • Smør eller olje til steking
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 løk i terninger
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 50 gram aspargesbønner i små biter
  • 4 stk. minimais i skiver
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.25 ts spisskummen
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • 1 ss kyllingfond
  • 35 gram selleri-ris
  • 1 dl vann
  • Evt. finhakket fersk kruspersille til topping

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig i en gryte med olje eller smør. Tilsett løk og hvitløk. Surr i noen minutter før du tilsetter paprika, aspargesbønner og minimais.
  • Tilsett tomatpuré, paprikapulver, spisskummen, salt og pepper. Hell over hermetisk hakket tomat, kyllingfond, selleri-ris og vann. Rør godt. Legg på lokk og la putre i 15 minutter. Rør om underveis.
  • Topp retten med kruspersille. Server med en enkel salat etter ønske.

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search