Lavkarbo amerikansk gryte | Toro-inspirert

Hjemmelaget amerikansk gryte – med en oppgradering av den velkjente Toro-smaken!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Toro har mange gode gryteretter som er enkel og rask å lage i en hektisk hverdag. Amerikansk gryte inneholder en del ris og kan derfor ikke spises i et lavkarbo kosthold.

Vi har derfor laget vår egen versjon som inneholder svært få karbohydrater.

Retten har også et lavt kaloriinnhold, for de som teller både kalorier og karbohydrater.

Lavkarbo amerikansk gryte

Som erstatning for ris har vi laget ris av sellerirot. Men bruk gjerne blomkål eller finsnittet sommerkål eller grønn spisskål.

Vil du ha inspirasjon til andre middagsretter finner du mange gode lavkarbo middagsoppskrifter her.

Lavkarbo amerikansk gryte

Lavkarbo amerikansk gryterett

4,84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 713kcal | Karbohydrater: 14,6g | Protein: 42g | Fett: 51g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 0,5 løk
  • 1 grønn paprika
  • 50 g aspargesbønner
  • 4 minimais
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 300 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss sitronsaft
  • 300 g sellerirot eller blomkål

Serveringsforslag

  • Frisk kruspersille
  • En enkel salat
  • Seterrømme

Fremgangsmåte

  • Hakk løk og paprika i små terninger. Hakk aspargesbønner og minimais i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje i en gryte til medium varme. Stek løk og hvitløk i noen minutter før du tilsetter paprika, aspargesbønner og minimais. Stek i ytterligere noen minutter.
  • Tilsett tomatpuré, paprikapulver, spisskummen, salt og pepper. Hell over hermetiske hakkede tomater, kyllingfond og sitronsaft. Rør godt og la putre i 30 minutter. Rør om underveis.
  • Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Gjør eventuelt det sammen med blomkål. Rør risen inn i retten og la trekke i rundt 5 minutter. Smak til med krydder.
  • Topp retten med kruspersille. Server med en enkel salat og seterrømme etter ønske.

4,84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search