Go Back
+ servings
Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

LAVKARBO GULROTKAKE MED NØTTEBUNN I LANGPANNE

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 liten langpanne (gir 16 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 482kcal | Karbohydrater: 3.4g | Protein: 9.4g | Fett: 43.5g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kakebunn

Smørkrem

  • 250 gram romtemperert meierismør
  • 400 gram romtemperert kremost naturell
  • 125 gram finesse bakesukker
  • 0.5 ts vaniljepulver

FREMGANGSMÅTE

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell gulrøttene før du finrasper de.
  • Kjør pekannøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Hell pekannøtter, gulrøtter og de øvrige ingrediensene til bunnen i bollen med eggedosis. Bland godt.
  • Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Bre røren jevn utover. (Form ca. 30x40 er ideell størrelse).
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk underveis og ta den ut når den er gjennomstekt. Den skal være brun på toppen. Avkjøl kaken i formen.

Smørkrem

  • Pisk alle ingrediensene til smørkremen godt sammen i en bakebolle.
  • Smør kaken med kremen. Dersom du smører kremen utover når kaken er litt lunken er det litt enklere å få den jevn. (Ps, de små kornene fra finesse bakesukker i kremen løser seg opp etter kort tid).
    Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne