Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

LAVKARBO GULROTKAKE MED NØTTEBUNN I LANGPANNE

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 liten langpanne (gir 16 stykker)
Kalorier: 482kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

  • 400 g knaskegulrøtter
  • 200 g pekannøtt
  • 7 egg (str. M-L)
  • 200 g Finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 70 g havrefiber
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme

Smørkrem

  • 250 g romtemperert meierismør
  • 400 g romtemperert kremost naturell
  • 125 g Finesse bakesukker
  • 0.5 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell gulrøttene før du finrasper de.
  • Kjør pekannøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Hell pekannøtter, gulrøtter og de øvrige ingrediensene til bunnen i bollen med eggedosis. Bland godt.
  • Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Bre røren jevn utover. (Form ca. 30x40 er ideell størrelse).
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk underveis og ta den ut når den er gjennomstekt. Den skal være brun på toppen. Avkjøl kaken i formen.

Smørkrem

  • Pisk alle ingrediensene til smørkremen godt sammen i en bakebolle.
  • Smør kaken med kremen. Dersom du smører kremen utover når kaken er litt lunken er det litt enklere å få den jevn. (Ps, de små kornene fra finesse bakesukker i kremen løser seg opp etter kort tid).
    Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

Næringsinnhold

Kalorier: 482kcal | Karbohydrater: 3,4g | Protein: 9,4g | Fett: 43,5g