Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

Skikkelig saftig lavkarbo gulrotkake!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Vi håper du vil like kaken like godt som oss. Bunnen er saftig og har smak av nøtter, gulrøtter og krydder som kardemomme og kanel.

Kremen er en deilig smørkrem med smak av vanilje. Rett og slett en kake som vil falle i smak hos de fleste.

Denne kaken er glutenfri. Bunnen kan også enkelt lages melkefri dersom du bruker melkefritt smør. Det samme med smørkremen, dersom du velger melkefritt smør og kremost uten melk.

Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

Vi har brukt knaskegulrøtter i kaken fordi denne type gulrot har færre karbohydrater enn fullvoksne gulrøtter. Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram mens store gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram.

Vi har også brukt pekannøtter i kakebunnen. Du kan bruke de nøttene du foretrekker.

Sjekk gjerne vår andre oppskrift på lavkarbo gulrotkake som lages i rund kakeform, lavkarbo gulrotkake.

Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

Du finner alle våre oppskrifter på lavkarbo kaker her.

Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

LAVKARBO GULROTKAKE MED NØTTEBUNN I LANGPANNE

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 liten langpanne (gir 16 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 482kcal | Karbohydrater: 3.4g | Protein: 9.4g | Fett: 43.5g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kakebunn

Smørkrem

  • 250 gram romtemperert meierismør
  • 400 gram romtemperert kremost naturell
  • 125 gram finesse bakesukker
  • 0.5 ts vaniljepulver

FREMGANGSMÅTE

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell gulrøttene før du finrasper de.
  • Kjør pekannøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Hell pekannøtter, gulrøtter og de øvrige ingrediensene til bunnen i bollen med eggedosis. Bland godt.
  • Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Bre røren jevn utover. (Form ca. 30x40 er ideell størrelse).
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk underveis og ta den ut når den er gjennomstekt. Den skal være brun på toppen. Avkjøl kaken i formen.

Smørkrem

  • Pisk alle ingrediensene til smørkremen godt sammen i en bakebolle.
  • Smør kaken med kremen. Dersom du smører kremen utover når kaken er litt lunken er det litt enklere å få den jevn. (Ps, de små kornene fra finesse bakesukker i kremen løser seg opp etter kort tid).
    Lavkarbo gulrotkake med nøttebunn i langpanne

 

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search