Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bløtkake

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 339kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sukkerbrød

Vaniljekrem

Krem og topping

Fremgangsmåte

  • Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs. Legg den ene bunnen på et kakefat. Dynk den gjerne med litt sukkerfri saft, plantemelk eller fløte.
  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet.
  • Pisk kremfløte og søtning til fast krem. Bland inn et par spiseskjeer pisket krem i vaniljekremen.
  • Smør kakebunnen med vaniljekremen. Legg over den andre bunnen.
  • Smør kaken med krem før du danderer med valgfrie bær.

Næringsinnhold

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 2.5g | Protein: 7g | Fett: 30g