Go Back
+ servings
Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem

LAVKARBO BLØTKAKE MED VANILJEKREM OG BÆR

4.50 fra 4 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 2.5g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sukkerbrød

Vaniljekrem

  • 3 eggeplommer
  • 2.5 dl kremfløte
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 0.25 ts vaniljepulver

Krem og topping

FREMGANGSMÅTE

  • Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs.
  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Dersom du ikke rører blir det eggerøre. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Pisk kremfløte og søtning til fast krem.
  • Legg den ene bunnen på et kakefat. Smør med vaniljekrem før du legger over lokket.
  • Smør toppen med krem før du danderer med bær.