
Ja takk, meld meg på (gratis)
Tradisjonell bløtkake – uten tilsatt sukker, med den samme gode smaken!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har eksperimentert med ulike fremgangsmåter for å få et saftig sukkerbrød uten tilsatt sukker. Vi har landet på en oppskrift som er både glutenfri og nøttefri.
Du finner oppskrift på lavkarbo sukkerbrød her.
Det er mange måter å sette sammen en bløtkake. Vi har valgt den samme vaniljekremen vi har brukt til vår lavkarbo pavlovla i denne oppskriften. Andre alternativer er pisket kremfløte med litt søtning og eventuelt med noen bringebær for rosa krem.
Smør gjerne bunnen med sukkerfritt syltetøy eller rør sammen bær med litt søtning og smør bunnen med dette.
Smør kaken med krem og bruk gjerne en sprøytepose for dekorative mønstre på kaken. Du kan friske kaken opp med de bærene du liker.
Se også vår oppskrift på 1-2-3 bløtkake for inspirasjon til hvordan kaken kan pyntes.

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sukkerbrød
- 1 bunn (lavkarbo sukkerbrød)
Vaniljekrem
- 3 eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- 40 gram finesse bakesukker
- 0,25 ts vaniljepulver
Krem og topping
- 3 dl kremfløte
- 1-2 ss finesse bakesukker
- Valgfrie bær
Fremgangsmåte
- Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs. Legg den ene bunnen på et kakefat. Dynk den gjerne med litt sukkerfri saft, plantemelk eller fløte.
- Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet.
- Pisk kremfløte og søtning til fast krem. Bland inn et par spiseskjeer pisket krem i vaniljekremen.
- Smør kakebunnen med vaniljekremen. Legg over den andre bunnen.
- Smør kaken med krem før du danderer med bær.