
Ja takk, meld meg på (gratis)
Tradisjonell bløtkake – uten tilsatt sukker, med den samme gode smaken!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har eksperimentert med ulike fremgangsmåter for å få et saftig sukkerbrød uten tilsatt sukker. Vi har landet på en oppskrift som er både glutenfri og nøttefri. Bruk gjerne laktosefrie melkeprodukter for laktosefri kake.
Du finner oppskrift til lavkarbo sukkerbrød her.
Det er mange måter å sette sammen en bløtkake. Vi har valgt den samme vaniljekremen vi har brukt til vår lavkarbo pavlovla i denne oppskriften. Andre alternativer er pisket kremfløte med litt søtning og eventuelt med noen bringebær for rosa krem.
Smør gjerne bunnen med sukkerfritt syltetøy eller rør sammen bær med litt søtning før du smører bunnen med rørte bær.
Topp kaken med krem. Vi har valgt å ha krem bare på toppen, men dekk gjerne hele kaken med krem og dander med bær etter ønske.
Se også vår oppskrift på 1-2-3 bløtkake for inspirasjon til hvordan kaken kan pyntes.

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sukkerbrød
- 1 bunn (lavkarbo sukkerbrød)
Vaniljekrem
- 3 eggeplommer
- 2.5 dl kremfløte
- 40 gram finesse bakesukker
- 0.25 ts vaniljepulver
Krem og topping
- 3 dl kremfløte
- 1 ss finesse bakesukker
- Valgfrie bær
Fremgangsmåte
- Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs.
- Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Dersom du ikke rører blir det eggerøre. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter.
- Pisk kremfløte og søtning til fast krem.
- Legg den ene bunnen på et kakefat. Smør med vaniljekrem før du legger over lokket.
- Smør toppen med krem før du danderer med bær.