Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær

Tradisjonell bløtkake – uten tilsatt sukker, med den samme gode smaken!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Vi har eksperimentert med ulike fremgangsmåter for å få et saftig sukkerbrød uten tilsatt sukker. Vi har landet på en oppskrift som er både glutenfri og nøttefri. Bruk gjerne laktosefrie melkeprodukter for laktosefri kake.

Du finner oppskrift til lavkarbo sukkerbrød her.

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem

Det er mange måter å sette sammen en bløtkake. Vi har valgt den samme vaniljekremen vi har brukt til vår lavkarbo pavlovla i denne oppskriften. Andre alternativer er pisket kremfløte med litt søtning og eventuelt med noen bringebær for rosa krem.

Smør gjerne bunnen med sukkerfritt syltetøy eller rør sammen bær med litt søtning før du smører bunnen med rørte bær.

Topp kaken med krem. Vi har valgt å ha krem bare på toppen, men dekk gjerne hele kaken med krem og dander med bær etter ønske.

Se også vår oppskrift på 1-2-3 bløtkake for inspirasjon til hvordan kaken kan pyntes.

Lavkarbo bløtkake sukkerbrød

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem

LAVKARBO BLØTKAKE MED VANILJEKREM OG BÆR

4.50 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 2.5g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sukkerbrød

Vaniljekrem

  • 3 eggeplommer
  • 2.5 dl kremfløte
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 0.25 ts vaniljepulver

Krem og topping

FREMGANGSMÅTE

  • Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs.
  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Dersom du ikke rører blir det eggerøre. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Pisk kremfløte og søtning til fast krem.
  • Legg den ene bunnen på et kakefat. Smør med vaniljekrem før du legger over lokket.
  • Smør toppen med krem før du danderer med bær.

 

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search