Gå tilbake
+ porsjoner
Frokostrundstykker

Lavkarbo frokostrundstykker med cottage cheese

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 6 stk.
Kalorier: 204kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg
  • 300 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 1 dl varmt vann
  • 80 gram havrefiber
  • 25 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker 
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

Fremgangsmåte

  • Bland egg, cottage cheese, smeltet smør og vann i en blender. Kjør massen helt til du har fått en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett det våte. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 40-45 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.

Næringsinnhold

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 1.6g | Protein: 13g | Fett: 11.9g