Lavkarbo frokostrundstykker





Saftige lavkarbo frokostrundstykker!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Det er veldig gøy å se at følgere i sosiale medier eksperimenterer med våre oppskrifter, og spesielt gøy når resultatet deles med oss. En av våre følgere i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med omhelse.no, delte bilde av at hun hadde laget rundstykker av loffoppskriften vår.

Flere av medlemmene i gruppen ønsket å gjøre det samme og da tenkte vi at det kunne være til glede for mange at oppskriften deles her på omhelse.no.

To forskjellige varianter

Vi forsøkte to varianter, en med cottage cheese og en med creme fraiche. Vi har tidligere forsøkt andre oppskrifter ved å bytte på disse ingrediensene og faller alltid tilbake til at cottage cheese gir best konsistens og smak.

Men det betyr ikke at resultatet blir dårlig med creme fraiche, det betyr bare at vi foretrekker cottage cheese. Vi deler begge fremgangsmåtene under, slik at du kan velge den varianten som passer deg best.

Vi har brukt havrefiber i kombinasjon med pofiber i disse oppskriftene og syntes at denne kombinasjonen gir et godt resultat.

Her ser du oppskriften på lavkarbo loff som er utgangspunktet for disse rundstykkene.

Siste oppskrifter

   

Frokostrundstykker

Lavkarbo frokostrundstykker med cottage cheese

4.74 fra 15 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 6 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 1.6g | Protein: 13g | Fett: 11.9g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg
  • 300 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 1 dl varmt vann
  • 80 gram havrefiber
  • 25 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker 
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

Fremgangsmåte

  • Bland egg, cottage cheese, smeltet smør og vann i en blender. Kjør massen helt til du har fått en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett det våte. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 40-45 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.

 

Siste oppskrifter

   

Frokostrundstykker

Lavkarbo frokostrundstykker med creme fraiche

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 6 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 291kcal | Karbohydrater: 1.8g | Protein: 7.2g | Fett: 23.5g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg
  • 200 gram creme fraiche
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 1.5 dl varmt vann
  • 110 gram havrefiber
  • 20 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker 
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

Fremgangsmåte

  • Bland det våte og det tørre godt sammen hver for seg før du blander dette sammen i en bolle. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær for å holde på varmen.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 35-40 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.

Viser 6 kommentarer
  • Cecilie
    Svar

    Hei. Disse så gode ut og jeg vil gjerne prøve de. Men stemmer det at de skal steke så lenge som opp til 40 min?

    • Svar

      Hei 🙂 Så kjekt å høre at du vil teste oppskriften! Det stemmer at de skal steke så lenge, men følg med underveis 🙂 Blir lavkarbo-bakst stekt for lite får de svamp-aktig konsistens. Derfor stekes de over lengre tid for å dampe ut mest mulig væske.

      • Iris
        Svar

        Mine ble litt vel tørr, hva har jeg gjort feil?
        Deigen var bløt og fin når jeg formet de for heving og steking. Men de hevet ikke heller. Tydeligvis gjort flere feil når jeg laget disse.
        Men de er gode selv om de ble tørre.

        • Svar

          Hei, da ville jeg sjekket om kjøkkenvekten er nøyaktig nok. Når man baker med fibermel er det viktig at kjøkkenvekten klarer å måle nøyaktig differanse på 5 gram opp og ned. Ellers kan du fort få for mye av en melsort og det gir tørr deig. Bare 10 gram ekstra havrefiber kan gjøre deigen tørr.

  • Kine
    Svar

    5 stjerner
    Disse er fantastisk gode 😍 En av de beste lk rundstykkene jeg har smakt 🤤

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search