Lavkarbo frokostrundstykker

Saftige lavkarbo frokostrundstykker!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Det er veldig gøy å se at følgere i sosiale medier eksperimenterer med våre oppskrifter, og spesielt gøy når resultatet deles med oss. En av våre følgere i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med omhelse.no, delte bilde av at hun hadde laget rundstykker av loffoppskriften vår.

Flere av medlemmene i gruppen ønsket å gjøre det samme og da tenkte vi at det kunne være til glede for mange at oppskriften deles her på omhelse.no.

To forskjellige varianter

Vi forsøkte to varianter, en med cottage cheese og en med creme fraiche. Vi har tidligere forsøkt andre oppskrifter ved å bytte på disse ingrediensene og faller alltid tilbake til at cottage cheese gir best konsistens og smak.

Men det betyr ikke at resultatet blir dårlig med creme fraiche, det betyr bare at vi foretrekker cottage cheese. Vi deler begge fremgangsmåtene under, slik at du kan velge den varianten som passer deg best.

Vi har brukt havrefiber i kombinasjon med pofiber i disse oppskriftene og syntes at denne kombinasjonen gir et godt resultat.

Her ser du oppskriften på lavkarbo loff som er utgangspunktet for disse rundstykkene.

Frokostrundstykker

LAVKARBO FROKOSTRUNDSTYKKER MED COTTAGE CHEESE

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 6 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 1.6g | Protein: 13g | Fett: 11.9g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 egg
  • 300 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 1 dl varmt vann
  • 80 gram havrefiber
  • 25 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker 
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

FREMGANGSMÅTE

  • Bland egg, cottage cheese, smeltet smør og vann i en blender. Kjør massen helt til du har fått en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett det våte. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 40-45 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.

 

Frokostrundstykker

LAVKARBO FROKOSTRUNDSTYKKER MED CREME FRAICHE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 6 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 291kcal | Karbohydrater: 1.8g | Protein: 7.2g | Fett: 23.5g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 egg
  • 200 gram creme fraiche
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 1.5 dl varmt vann
  • 110 gram havrefiber
  • 20 gram fiberhusk (psyllium)
  • 20 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker 
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

FREMGANGSMÅTE

  • Bland det våte og det tørre godt sammen hver for seg før du blander dette sammen i en bolle. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær for å holde på varmen.
  • Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 35-40 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
  • Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search